Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изберете своя магически камък за талисман според зодията

04 октомври 2021, 17:30 часа

Когато купувате скъпоценен камък, винаги трябва да имате предвид, че различните минерали са изпълнени със сила, неразривно свързана със знаците на зодиака.

Всяко зодиакално съзвездие съответства на определен минерал, свързан с елементите на огъня, водата, земята и въздуха. Разчитайки на интуицията и разполагайки с информация за вътрешната здравина на камъка, можете да изберете „своя“ камък за изработка на амулет или бижу. Различните бижута могат да бъдат полезни в различни житейски ситуации.

Овен

Пълни със сила и енергия, решителни и амбициозни Овните ще бъдат подпомогнати от диаманти, яспис, карнеол, скален кристал, аметист, цитрин. Минералите ще подкрепят неговата целеустременост и ще помогнат за контролиране на емоциите.

Телец

Сапфирът е идеален за Телеца - изпълнен със страст, търпение и склонност към ревност. Смарагд, малахит, ахат, нефрит, хризопраз, оникс, авантюрин са подходящи за този знак.

Близнаци

Подходящ камък е ахатът. Бижутата от тюркоаз, перли, ахат, лунен камък, александрит, берил и топаз ще повлияят на вътрешната хармония.

Рак

Смарагдът е камък, принадлежащ към този знак. За тях камъните рубин, розов кварц, яспис, оникс, опал, обсидиан и аквамарин ще бъдат търсени, давайки усещане за защита и необходимост от лични грижи.

Лъв

Емблематичният камък е оникс. Лъвовете не са алчни, взискателни и горди, но се нуждаят от търпение и постоянно одобрение. Нар, карнеол, кехлибар, цитрин, перидот, тигрово око и шпинел ще им помогнат да се настрояте към реалния свят и ще добавят решителност, за да сбъднат мечтите си.

Деви

Карнеолът е камъкът на знака. Магическата сила на хризолит, сапфир, нефрит, скален кристал, яспис или хризопраз ще балансира сетивата и ще даде усещане за безтегловност.

Везни

Хризолитът е минералът на Везните. За тях са подходящи опал, малахит, диамант, турмалин, лазурит, цитрин и родонит - минерали, които дават усещане за стабилност и даряват мъдрост.

Скорпиони

Емблематичният камък е берил. Нар, серпентин, топаз, хризопраз, тюркоаз, родохрозит и оникс ще имат благоприятен ефект върху взаимоотношенията с хората и ще помогнат за проявяване на самообладание при нови срещи и при разрешаване на спорни въпроси.

Стрелец

Неговият камък е топаз. За този знак са подходящи хелиотроп, топаз, син и прозрачен кварц, сапфир, цитрин. Те имат успокояващ ефект върху емоционалната възбуда.

Козирози

Рубинът е неговия камъкк. Нар, котешко око, азурит, лапис опал, оливин насърчават успеха и премахват лошите мисли.

Водолей

Подходящ камък е гранат. Камъните за амулети и талисмани - аметист, нефрит, карнеол, яспис, нар, тюркоаз и сапфир - ще ви позволят активно да повлияете на шестото чувство и да осъществите намеренията си.

Риби

Техният камък е аметист. Хелиотроп, хризолит, перли, александрит, соколово око и содалит са необходими на Рибите за твърдост и решителност.

Астралните камъни могат да донесат късмет. Основното нещо е да намерите "вашия" камък за талисман или амулет.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес