Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избелване и почистване на лицето с лимон

24 януари 2023, 11:16 часа

Много жени мечтаят за ефективно избелване на лицето. С какво могат да бъдат полезни избелващите рецепти? Понякога по лицето ни се появяват лунички, старчески петна, следи от пъпки и други. Между другото, последните често се появяват по време на бременност, когато метаболитните процеси в тялото на жената се променят. Отбелязваме факта, че сред професионалната козметика има избелващи агенти, като природни рецепти за избелване на кожата.

Лимонът е чудесна съставка, която може да се добавя към различни избелващи формули. Той често се добавя към маски за коса, у дома те могат да се използват за възстановяване на блясъка и естествената сила. Но да се върнем към рецептите за избелване на кожата с лимон.

5 табута за кожата на лицето

Лимонът трябва да се нарязва на парчета, да се налива вода, да се вари за един час. След това избършете кожата с памучен тампон, потопен в вода с лимон. Имайте предвид, че продуктът е подходящ за нормална и мазна кожа.

Чувствителната и суха кожа с такова избелване ще се затрудни, тъй като лимоновият сок изсушава кожата и ако попадне на малки рани, може да щипе. Ако има големи петна по лицето или на друго място, можете да опитате да приложите резенчета лимон директно върху това място. Ефективността на използването на тази народна рецепта е доста висока, след 4-7 процедури ефектът на избелване на кожата ще бъде забележим.

Тайните за красота: 5 правила за здрава кожа на лицето

- Друга рецепта с лимон за избелване на старчески петна: вземете 1 лимон, изстискайте сока. Счупете едно яйце, отделете протеина, разбийте го. Смесете лимона и белтъка, след което добавете към сместа 1 ч.л. глицерин. 

- Чудесна рецепта за избелване на кожата с лунички. Имаме нужда от: половин чаша мляко, сок? части от лимон, водка (1 супена лъжица) Смесете съставките, след това поставете съда с тях на огъня, оставете да заври. След това отстранете образувалата се пяна и към сместа добавете 2 ч.л. захар. Препоръчително е да правите обтривки със сместа през деня, преди да излезете навън.

Народните рецепти за избелване на лицето може и да не са панацея в борбата с луничките и старческите петна, но ще намалят броя на тези не особено приятни кожни дефекти.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес