Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истинско безсмислие е да се отработва в събота

14 май 2016, 12:18 часа

"Истинско безсмислие е да се отработва в събота. Поне с такова впечатление съм през последните години.  Гледам хората около себе си, виждам колко празно е метрото, дори забелязвам засилен трафик към уеб сайтовете.

Откъде накъде ще ми нареждат да се почива в понеделник, а после да се ходи на работа в събота? Тъпа система! Българско и родно тъпо. Онзи почивал, онзи не почивал... Каквато и да е конкретната работна ситуация, като цяло е извънредно идиотско специално твоята държавица мила да си измисля работен ден. И то в събота, защото, видиш ли, софиянци трябва да могат да се върнат по родните места за агне и ракийка и трябва да им се съберат поне четири дена хубаво да се наквасят. А после за тях работа в събота..ха, та кой ти изобщо се мъчи да работи тогава.

Отидеш до работата, тръгнеш си по-рано, чиста работа. Хем една седмица те няма, хем и в събота не си се преработил. Ей това е нашенското мило родно мислене, супер е.

Събота е. На никой не му се работи.  Най-малко му се отработва. Затова си мисля, че отработването в събота е безсмислено. Нито е продуктивно, нито носи полза на бизнеса, най-малко на хората, които се налага да изтърпят един безсмислен ден на работното си място. Ден, в който нито има работа, нито ти се работи."

(Мнение, което открихме в социалните мрежи, споделено от Лиляна Г.)

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес