Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испанка ще сключи брак с изкуствен интелект, задоволяващ емоционалните ѝ нужди

08 януари 2024, 20:38 часа

Алисия Фрамис ще се омъжи за AiLex - изкуствен интелект, който в най-пълна степен задоволява емоционалните ѝ нужди. Сватбата с холограмата ще се осъществи през лятото на тази година.

Алисия Фрамис е артист в различни сфери. Тя живее в Барселона и твори основно там, но и често пътува. Именно тя е създател на проекта "Hybrid Couple", заради който ще се омъжи за изкуствен интелект. Макар че звучи като шега, това ще бъде съвсем истински брак.

Снимка: Hybrid Couple

Повече за "Hybrid Couple"

Още: Предизвестена смърт: Изкуствен интелект вече изчислява кога ще умрем

Това е артистичен проект, който разглежда взаимоотношенията между хората и изкуствения интелект и възможността те да преминат на следващо ниво. Ако въпросната сватба се осъществи, тя ще бъде първият брак между човек и изкуствен интелект в историята. Двойката живее заедно от няколко месеца. Алисия Фрамис споделя, че холограмата е комбинация от качества на мъжете от предишните ѝ връзки и е в състояние да генерира отговори и да демонстрира различни емоции.

Снимка: Hybrid Couple

Според бъдещата младоженка проектът ѝ комбинира изкуство, технологии и емоции. Тя твърди, че освен чисто емоционалната връзка между нея и изкуствения интелект, съвсем скоро двамата ще могат да постигнат и сексуална близост, пише Medium.

Още: Папата се произнесе за изкуствения интелект

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес