Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искате ли хората да са като отворена книга за вас? Ето как да ги “четете”

14 февруари 2022, 18:45 часа

Всеизвестен факт е че получаваме 55% информация чрез невербалната комуникация. Мимики, жестове и други движения на тялото свалят маските и разкриват истински хората. Ето няколко сигнала, които хората ви изпращат, без дори да осъзнават:

ЗАТВАРЯНЕ НА ОЧИ
Ако човек затваря очи, докато разговаря, се опитва да скрие нещо от външния свят. Това не означава, че човекът се страхува от вас. Напротив, иска да се отърве от вас, защото може би вече е изморен от присъствието ви. 

ДЪВЧЕНЕ РАМКАТА НА ОЧИЛАТА
Човекът срещу вас си дъвче рамките на очилата. Опитайте се да го окуражите или подкрепите. Притеснен е на подсъзнателно ниво. Опитва се да се успокои, но дълбоко изпитва притеснения и тревоги. 

ПОТРИВАНЕ НА БРАДИЧКАТА
Хората го правят, когато се опитват да вземат важно решение. Може да гледат надолу, настрани. Не обръщат внимание какво виждат, защото са концентрирани в мислите си.

КРЪСТОСАНИ РЪЦЕ
Един от най-популярните жестове. Не е чудно, че много хора се чувстват защитени в тази поза - позволява им да се затворят от другите. Може да показва и раздразнение от нещо. Кръстосаните ръце са ясен знак, че човекът не се чувства добре от нещо.

НАКЛАНЯНЕ НАПРЕД
Когато хората харесват някого и искат да установят контакт с него, обикновено се накланят напред. Краката може да останат неподвижни, но тялото интуитивно се привежда напред.

ОБЛЯГАНЕ НАЗАД
Ако някой се накланя назад и се обляга отпуснато на стола си, е изморен от разговора. Може би се чувства некомфортно в присъствието на другите хора в помещението.

ПОЛЮЛЯВАНЕ ОТ ПЕТИ НА ПРЪСТИ
Не само децата го правят. Това показва, че този човек се чувства притеснен за нещо.

ПОТРИВАНЕ НА РЪЦЕ
Вярва се, че ръцете показват какво мисли главата. Потриването на ръце показва, че човекът е настроен позитивно. Има надежда за предстоящо приятно събитие. 

РЪКОСТИСКАНЕ ТИП РЪКАВИЦА /С ДВЕ РЪЦЕ/
Ако човекът ви хваща ръката с двете си ръце за ръкостискане, иска да подчертае, че може да му се доверите. И в повечето случаи няма да сбъркате.

ОПРАВЯНЕ НА ВРАТОВРЪЗКАТА
Зависи от ситуацията. Ако мъж прави това преди среща с привлекателна жена, явно я харесва много. Но този жест може да показва, че мъжът не се чувства комфортно. Може би просто иска да се махне от мястото /и в буквалния смисъл/, където е в момента.

ПОСТАВЯНЕ НА КРАКА НА БЮРОТО
Този жест може да разкрива много неща: лошо възпитание, неуважение, опит да се демонстрира кой е шефът. Ако и вие обичате да го правите, трябва да релаксирате само у дома и никъде другаде.

ИГРА С ОБУВКАТА
Кръстосване на краката е една от най-привлекателните женски позиции. Ако жената в тази поза си играе с обувката си, иска да привлече вниманието върху краката си. Жената е самоуверена и спокойна. Дава зелена светлина на мъжа.

ОЧЕН КОНТАКТ
Очите са прозорците към човешката душа. В очите може да прочетете всички чувства и емоции на човека. Влюбените се гледат в очите с надежда да видят как зениците се разширяват. Зениците се разширяват до 4 пъти, ако човек е развълнуван и замечтан. Ако човек е ядосан, зениците му се свиват и очите.

 

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес