Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Индиец напусна работа заради световен рекорд по селфи

13 септември 2015, 09:00 часа

Жител на индийския град Хайдарабад напуснал работа, за да се тренира в умението да създава огромно количество селфита за ограничено време, съобщава порталът BuzzFeed.

Бхану Пракаш (Bhanu Prakash) е решил да счупи световния рекорд от 1449 селфита в час, който принадлежи на американския футболист Патрик Патерсън.

Младият човек е решил да стигне отметката 1800 селфита в час до 18 септември. За тази дата е назначен официалният му опит да постави рекорд на планетата. Изданието не уточнява коя компания ще регистрира постижението.

Досега Пракаш се е научил да прави 1700 селфита на час. Той активно тренира ръцете си, по-конкретно китките, и се упражнява в продължително държане на телефона за селфи.

Пракаш е изучавал фармацевтика и е работил като младши научен сътрудник в градската болница, но през август 2015 неочаквано се увлякъл по създаването на автопортрети със своя смартфон.

"Вървях по улицата и чух едни момчета да обсъждат рекорда на Дуейн Джонсън – 105 селфита за три минути. Като стигнах вкъщи, веднага се заех да изясня как протича процесът по установяване на световни рекорди", разказва 24-годишният индиец.

Първоначално родителите на младия човек били недоволни от напускането му на работа, но сега, по думите на Пракаш, били радостни, че синът им се е заел с нещо ново и необичайно.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес