Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Hot Wheels постави трети световен рекорд след мега скок със завъртане на 360°

27 септември 2012, 15:29 часа

6 септември 2012 г. (Ел Сегундо, Калифорния) — През лятото Hot Wheels® постигна своя втори световен рекорд и своя трети рекорд за 18 месеца с мощното бъги Hot Wheels®, което скочи на 28 метра със завъртане на 360°. Мястото в тестовото съоръжение на Hot Wheels, където се проведе събитието, беше запазено в тайна, а скокът със завъртане се приземи на второ място след световния Гинес рекорд, поставен от екипа Hot Wheels на X Games игрите в Лос Анжелис през юни. Отбор Hot Wheels постави също световен рекорд за скок на най-дълго разстояние с четириколесен автомобил през 2011 г. на състезанието Indianapolis 500.

Вижте разбиващата рекордите каскада със завъртане на страницата на Hot Wheels в YouTube.

Това, което в началото беше само мечта – да направим истински Hot Wheels – се оказа троен залог, разбиващ всички рекорди, който определено надмина очакванията ни относно продуктите на марката в реален размер”, каза Саймън Уолдрън, вицепрезидент в отдел маркетинг “Wheels, Mattel“. “Отбор Hot Wheels продължи да превръща всички мечти в реалност на световно равнище, привличайки интереса на клиенти и почитатели от всякаква възраст.”

Отборите Hot Wheels са съставени от най-безстрашните и умели състезатели в света. Всеки състезател е пример за уникален характер и стил на шофиране и изпълнява наистина нечувани каскади. Считан за изключително сложна каскада, скокът със завъртане на Hot Wheels постави световен рекорд за най-дългото завъртане с четириколесен автомобил на 360° между две рампи. Известният холивудски каскадьор Брент Флетчър, състезателят от зеления отбор на Hot Wheels, познати със своята безумна скорост, достигна 87 км/ч преди да скочи, а след това се завъртя във въздуха със скорост 230 градуса в секунда, приземявайки се успешно на 28 метра разстояние.

Мощното бъги на Hot Wheels с тегло 1200 кг беше специално приспособено за каскадата – шофьорската седалка беше закрепена в средната част на колата, за да може тя да може да се завърти добре. Флетчър е известен със своите каскади в множество касови холивудски филми, сред които “Бързи и яростни”, както и с работата си в Hot Wheels® като координатор на каскадата „Предизвикателство с двоен лупинг Hot Wheels®” на игрите X Games в Лос Анжелис.

Феновете да не забравят, че могат да общуват с отборите на Hot Wheels чрез своите любими социални мрежи, сред които Facebook и Twitter. Каскадата със завъртане и останалите световни рекорди на Team Hot Wheels са достъпни в канала в YouTube.

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес