Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хороскоп на враговете: С кого зодиакалните знаци не могат да се сприятелят

14 януари 2022, 08:15 часа

Съвместимостта на знаците на зодиака помежду си пряко зависи от това към кой от четирите елемента принадлежат  - огън, земя, вода или въздух.

Смята се, че най-добрите взаимоотношения се развиват между хора, родени под едни и същи знаци или звезди, свързани с една и съща стихия.

Но с кого отношенията ще бъдат най-напрегнати и негативни?

1.       Овен и Близнаци

Овенът е огнен знак. Неговата противоположност е Близнаци – знакът на въздуха.

Инициативните и волеви Овни се дразнят от нерешителността и вечното колебание на Близнаците, така че комуникацията между тях се състои от непрекъснати и безкомпромисни спорове.

2.       Близнаци и Риби

Близнаците са несъвместими с Риби – знакът на водата. И двамата се характеризират с двойственост и това внася объркване в отношенията им.

Освен това, управителят на Близнаци, Меркурий, мрази елемента вода, към който принадлежат Рибите.

3.       Телец и Рак

Телецът, земният знак, се разбира най-зле от всички със знака на водата – Рак, който внася хаос в балансираното и удобно пространство, което Телецът усърдно изгражда около себе си.

4.       Рак и Лъв

Ракът винаги враждува с друг знак на огъня – Лъв. Тези двамата непрекъснато се борят с различна степен на успех за първото място на подиума.

5.       Лъв и Дева

Лъвът от своя страна е антагонистът на земния знак - Дева. Със своята досадност и критичност Девите лесно могат да докарат Лъва до истерия.

6.       Дева и Овен

Девата мрази арогантността на Овена. Затова им е противопоказно дори да са в една стая.

7.       Везни и Стрелец

Везните, знак на въздуха, са практични и не понасят огнения знак – Стрелец, които са лекомислени и небрежни към живота.

8.       Скорпион и Везни

Скорпионът е знак на водата, той атакува без колебание, а Везните дълго претеглят последствията от стъпките си и това създава проблеми в отношенията им, особено любовните.

9.       Стрелец и Козирог

Стрелецът витае в облаците и не може да се разбере със земния знак – Козирог, който не дава място за въображение и всички крайници са здраво стъпили на земята.

10.   Козирог и Телец

Козирогът не понася Телец. И двата знака са еднакво силни, но единият се опитва по всякакъв начин да избегне промяната, другият, напротив, я приветства.

11.   Водолей и Водолей

Водолей - въздушен знак - е най-големият враг на ... Водолей! Представителите на този знак са много упорити и затова никога не могат да се споразумеят помежду си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес