Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хапвайте тази храна и ще се чувствате по-щастливи по-често от обикновено

10 февруари 2023, 13:12 часа

Както са казали хората, "Човек е това, което яде" и наистина правилното хранене може да ни помогне не само да отслабнем или напълнеем, но дори ида влияе на нашето настроение.

Нямате идея колко може да помогне на здравето ви лимон, който е държан във фризера

Според лекарката Александра Пурига, правилните храни могат да преборят дори неприятните чувства, като депресия, надигащи се понякога в нас.

Ако усещате тежестта на тъгата, напрежението и притеснението при някакви обстоятелства, ако хапвате тези храни, бързо ще видите ефекта им. Плодовете с ярки цветове влияят положително върху наченките на тъга и депресивно състояние. 

Според някои проучвания пък, има връзка между възпаленията на червата и депресивните разстройства. Ярките плодове и зеленчуци са богати на каротеноиди - пигменти, които не само ги правят по-ярки, но и борят възпаленията.

Според Пурига хапването на подобни плодове, може да пребори възпаленията в червата, а с това да подобри настроението и общото състояни на хората с депресивни разстройства.

Задължително хапвайте ТЕЗИ продукти през зимата

Това с елементи потискащи производството на цитокини, които са молекули, помагащи на клетките да формират имунен отговор на патогените. С две думи те борят възпаленията и в червата, и в мозъка.

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес