Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гълъб кацна на перваза: какво казва народното знамение

18 юли 2024, 14:00 часа

Появата на гълъб на прозореца е доста рядка гледка, затова веднага привлича вниманието ни. А ако птицата, освен това, се държи необичайно или лети до прозореца ви в компанията на „приятели“, такова събитие не бива да се пренебрегва.

Мъдрите ни предци в продължение на много векове са забелязвали връзката между посещението на пернати гости и последвалите промени в живота на собственика на къщата.

Смята се, че символът на мира, любовта и верността лети само при светли хора с добра енергия, защото гълъбите я усещат много добре. Гълъбът неслучайно се нарича ангел-хранител, който винаги се опитва да помогне, предупреждава за предстоящи събития и защитава дома.

Гълъбът е нечия душа?

Много езотерици и други специалисти, работещи с енергии, твърдят, че душите на починалите ни роднини са при нас след смъртта под формата на птица или пеперуда. По този начин те изпращат послание на тези, на които им липсват, на техните роднини и приятели, преди окончателно да напуснат нашия свят. Ако малко преди появата на гълъба на прозореца сте загубили някой близък човек, а птицата сякаш не иска да отлети, дори и да я прогоните, и внимателно ви гледа, може би това е последното сбогуване.

Ако в живота ви не е имало трагични събития, се смята, че гълъбът носи новини за промени.

Поверия за врабчетата - добър или лош късмет носят?

Гълъб на прозореца: знамения

Птицата удря и чука по прозореца, опитва се да влезе в къщата - промените ще са значителни. В някои източници подобно поведение на гълъба се тълкува като предзнаменование за продължително заболяване или дори смърт на някой от членовете на домакинството: „Смъртта влиза в къщата“. Не пускайте птицата вътре, за да не си навлечете още по-голямо нещастие.

Ако гълъбът е влетял в къщата, държейки в човката си някакъв „подарък“ - няма от какво да се страхувате, това е добър знак, който показва попълнение в семейството или парична печалба. Пуснете гълъба с усмивка и му благодарете.

Ако гълъб се върти се из къщата - младо момиче скоро ще се омъжи.

Ако птицата спокойно се разхожда по перваза на прозореца - очаквайте приятелско посещение.

Ако той прикляка, танцува на място като в нетърпение – това е знамение за дългоочаквани гости или новини, приятна изненада.

Гълъбът изглежда болен, развълнуван и уплашен - може би предстои голяма кавга или неприятности.

Гълъбът е харесал прозореца ви и лети редовно - поздравления, имате мощен амулет. Сега къщата ви е защитена и нищо не я застрашава.

Птица, която мирно гука и кряка, седнала на перваза на прозореца - знамение, показващо скорошна романтична среща и нов романс.

Два гълъба на перваза на прозореца са символ на женена двойка. Ако собствениците на къщата са млада двойка, гълъбите предвещават узаконяването на връзката им. Вгледайте се по-внимателно в поведението на птиците една с друга: притискат се, гукат - бъдещият ви брак ще бъде щастлив, а ако се карат ви очакват чести спречквания. За вече женените двойки поведението на гълъбите е огледало на отношенията в близкото бъдеще. Понякога крещящите и борещи се гълъби показват предстояща кавга с друг член на семейството, не непременно със съпруга.

Первазът на прозореца е окупиран от няколко гълъба наведнъж – очаква се събитие с голям брой гости, весело парти.

Ето защо птица влита в дома ви или се удря в прозореца ви

Знамения, свързани с цвета на птиците

Ако се доверите на народните вярвания, цветът на гълъба също има значение.

- Черна птица - за болест или трагично събитие.

- Сив - за малки неприятности.

- Червен - за повишение или пари.

- Бял гълъб - символ на добри промени, просперитет и хармония.

Не вярвайте винаги сляпо на всяко предзнаменование: младите гълъби се учат да летят и често случайно удрят препятствията по пътя си: това е просто случайност.

Ако появата на гълъб на прозореца предвещава нещо лошо, не се плашете. Ако е възможно, нахранете птицата: добрата постъпка със сигурност ще ви се върне скоро. Запалете свещ, молете се за лесно разрешаване на всички бъдещи проблеми и вярвайте в най-доброто, защото въпреки всички знаци и предзнаменования, човек е творец на собствената си съдба.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес