Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готвач издаде какви подправки да слагаме на джолана, ако искаме да е два пъти по-сочен и вкусен

02 март 2023, 10:22 часа

Как ще приготвите свинския джолан, зависи изцяло от вашите вкусови предпочитания. Някои го пекат в тавата, други го приготвят на гювеч, трети пък предпочитат да го сварят.

Що се отнася до самата гарнитура, тя може да е най-разнообразна – задушени зеленчуци, запечени картофи, варен ориз или друго.

Направата на вкусен джолан обаче си има своите тънкости и специфики, които всяка домакиня трябва да знае, ако иска ястието й да се превърне във феномен. Задължително към джолана се прибавя вино или бира. Това е тайната, благодарение на която ще успеете да блеснете като топ готвач.

Как да овкусим джолана?

Джоланът е желателно да се овкуси с лук, чесън, мащерка, девесил, черен пипер, дафинов лист, червен пипер и магданоз. Някои добавят и малко целина за разкош.

Подправката, БЕЗ която лещата няма да е толкова вкусна

Гарантираме ви, че ще се получи страхотен вкус, ако добавите и горчица, зехтин, червено вино, бира или малко лимон. Соевият сос придава още по-плътен вкус на месото, затова ви препоръчваме да не го изключвате от списъка си с подправки.

В случай, че сте се спрели на готвенето на джолан с бира, то трябва да добавите сол, червен пипер, кимион, чесън и лук. Това са най-подходящите подправки за овкусяване на месото.

Една от най-превъзходните комбинации е джолан с бира и мед. В никакъв случай не я подценявайте. Получава се перфектното ястие, което да поднесете на трапезите си.

Ако обаче сте решили да зарадвате семейството си с джолан с гъби, то подправките са следните: босилек, лук, чесън, черен пипер, риган и сол. Няколко парченца топено сирене ще превърнат ястието в кулинарен шедьовър.

Свинският джолан си пасва идеално с грах или боб. В този случай се спрете на следните няколко подправки: червен пипер, сол и девесил.

Сами изберете вашата комбинация спрямо вкусовете ви, както и тези на семейството ви.

Надяваме се да сме ви били полезни и следващия път, когато решите да готвите свински джолан, да не се чудите какви подправки да му добавите.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес