Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готови ли сте за новия сезон – хитри трикове за уют и топлина през хладните есенни дни

01 октомври 2024, 09:00 часа

„Няма нищо по-хубаво от лошото време“… Ако обаче имате възможност да се насладите на уют и топлина в хладните есенни дни, а това не е трудно с правилното отношение към студа и с мъничко фантазия. Липсва ви такава и не откривате нищо красиво в дъжда? Събрахме за вас хитри трикове и ценни съвети как да се насладите на красотата на този сезон, пъстрия листопад и дори на калта от уюта, топлината на своя дом.

Хитри трикове за уют и топлина през хладните есенни дни

-          Магията на виното

Още: За тези 3 зодии есента ще е най-магичното време от годината

Не е случайно, че го наричат божествено питие. Виното сгрява сърцето, тялото и душата, а греяното вино, поднесено на фона на игривите огнени езици на камината, е класика, която няма как да не ви достави наслада. Но не се задоволявайте просто с вино. Поднесете го в подходяща чаша, пригответе си подходящо мезе, вземете си любимо четиво и се потопете в топъл, ароматен свят с дъх на вино, дори да нямате камина, а просто климатик в дома.

-          Новите дрехи на дома ви

Всеки сезон изисква своите нови дрехи, като тези на дома ви не правят изключение. Аксесоари с дъх на есен в алпийски стил, напомнящи за магията на този сезон, са най-доброто решение за уют. Одеяла и килими, имитиращи животински кожи, дървени облицовки на стените и таваните, текстил, мек и пухкав, аромат на есенни плодове и цветя са само част от малките удоволствия сега. Инвестицията в есенна премяна за дома не е висока и си струва цената. Не пропускайте и топлото одеяло на дивана. Когато не сте в уюта на прегръдката му, то ще служи като прекрасен аксесоар за дома.

-          Нова премяна за кожата ви

Още: Напрегната ситуация: 2 фатални дни през октомври 2024 г

Дрехите и текстилът в дома безспорно са важни, но ако не се погрижите навреме за кожата си през есента няма как да се чувствате добре и да се наслаждавате на хладното време. Неправилният избор на козметика ще направи кожата суха и изтощена, опъната, щипеща, посърнала, поради което от есенно пренареждане и попълване се нуждае не само гардеробът ви, но и шкафът с козметика. Това има и друго ценно предимство – колкото повече време прекарвате в шопинг в мрачното време независимо дали във физическите магазини, или онлайн, толкова повече хормони а щастието се отделят.

-          Топлина без компромиси

Нямате камина в дома си? Не се притеснявайте, климатикът също може да ви стопли, създавайки уют, ако го настроите на подходящите градуси, които учудващо не са най-високите. Не го изключвайте, когато напускате дома си, а само намалете градусите, за да се почувствате приятно, когато се приберете и да не зъзнете. И тъй като топлият въздух изсушава въздуха и нито кожата ви, нито дихателната ви система са щастливи от това, поставете купичка вода в стаята с уреда и увеличете зелените растения в дома си.

-          Цветовете на есента

Още: Само опитните градинари правят това с листата през есента

Не се ограничавайте до скучните и сиви тонове и за аутфит, и за дома си през есента. Погледнете падащите листа и се вдъхновете от тях за нови решения за кокетни възглавници, одеяла, посуда в дома. Създават настроение и уют, а огнените цветове допринасят за настроението ви и са наслада за сетивата.

-          Ароматите на есента

Мус за тяло с аромат на тиква или печена такава, поднесена като вкусен десерт, мляко с щипка канела, горещ шоколад, ароматна свещ за мрачните следобеди, преди тъмнината напълно да обгърне света – поднесете на сетивата си с топли аромати и се насладете на есента. Добавете ароматни масла за масаж и се потопете изцяло в златната есен в цялата ѝ красота.

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес