Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гениален ТРИК, с който да увеличим скоростта на интернета за секунди

24 октомври 2021, 09:56 часа

Много често хората се оплакват от лошия интернет у дома. В повечето случаи това се дължи на разположението на помещенията в жилището или ако модификацията на рутера е твърде остаряла.

Ще ви разкажем за един изключително лесен и напълно безплатен трик, за който се споделя, че наистина действа и при това безотказно.

Нужни са ви канцеларски нож, консервена кутия и двойнозалепващо тиксо. Самият трик се изпълнява в рамките на минути и веднага след това забравяте за проблемите със слабия сигнал.

Къде никога не трябва да поставяте рутера у дома?

Как да подобрим скоростта на интернета с обикновена консерва

Ще започнем с това, че Wi-Fi сигналът е радиовълна, която достига до рутера чрез широколентова връзка и едва след това го разпръсква при останалите устройства. Мобилните устройства например имат безжични адаптери и така те улавят сигнала.

Време е да стартирате с направата на допълнителното приспособление, благодарение на което ще успеете да увеличите скоростта на интернета.

Ако вашият рутер е с една антена, ще ви е нужна една празна кутия – кенче. В случай, че антените са две – пригответе си още една.

С помощта на канцеларското ножче изрежете дъното на кенчето, а след това преминете към изрязване на горната му част. Не режете докрай. Оставете няколко милиметра и след това разрежете по дължина.

От едната част на получилото се пособие за увеличаване на скоростта на интернета има дупка. Поставете така, че антената да влезе в този отвор. За да фиксирате по-здраво и да няма смущения, използвайте двойнозалепващо тиксо.

Ето, че вече имате с един проблем по-малко. Тествайте сигнала и се уверете, че този метод наистина работи!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес