Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Френски ефект на устните: Как да го постигнете без инжекции?

01 октомври 2024, 10:00 часа

Вдъхновение за създаването на „френските устни“ е култовата актриса Бриджит Бардо, която навремето изненада света с плътните си устни. Тези устни, особено тяхната форма, я направиха не само фатална красота, но и символ на сексуална привлекателност. Днес тенденцията „френски устни“ отново е на мода и сега ще ви разкажем как да постигнете този ефект без инжекции, въз основа на съветите на професионален гримьор.

 

Грижа и грим по френски: общи препоръки

Още: На 90 години Бриджит Бардо призна: Омръзна ми да имам рожден ден!

Французойките са известни със способността си ефективно да съчетават стил и простота. Те ценят времето си и не го губят в сложни процедури, но в същото време винаги изглеждат елегантни и женствени. В грима френските традиции включват графични стрелки и ярки устни. Съвременните интерпретации на тези традиции обаче позволяват разнообразие в цветовете и формите.

Основното правило остава същото: стрелката трябва да е заострена и достатъчно дълга, за да подчертае линията на миглите и да ги направи визуално по-плътни. За френските устни също е актуален ярък нюанс, било то червено, малиново, розово или лилаво. Основното нещо е да се създаде ефект на плавен градиент от ярък център към по-ненаситените краища.

 

Френски ефект на устните: инструкции стъпка по стъпка

Още: Брижит Бардо призова Ердоган да оттегли проектозакона за бездомните кучета в Турция

Стъпка №1: Грижа

За да постигнете ефекта на френските устни, започнете с оформяне. Подхранването и хидратацията са ключови за поддържането на здрави устни. През нощта използвайте балсами или кремове с колаген и овлажняващи съставки, които ще ви помогнат да поддържате ясни контури и да ги предпазите от размазване.

Освен това, трябва да обърнете внимание на кремовете за допълнителен обем на устните. Те не съдържат ментол, а работят на базата на пептиди, които подобряват кръвообращението и придават на устните естествена плътност, възстановявайки обема и контура им.

 

Още: Брижит Бардо разкритикува Япония за лова на китове

Стъпка 2: Грим

Френският грим за устни е доста лесен за изпълнение. Нанесете оцветения продукт в центъра на устните, по-близо до лигавицата, като цветът трябва постепенно да избледнява към краищата. Матовите покрития, които са лесни за смесване, са идеални. Ако използвате матово течно червило, уверете се, че се плъзга гладко и фиксира постепенно.

За да създадете градиент, нанесете продукта с върховете на пръстите си с леки потупващи движения, фокусирайки се върху центъра на устните. Важно е да избягвате ясни контури, за да постигнете ефекта на лек воал, дори ако изберете наситени нюанси.

За да подобрите издръжливостта на вашия грим, предварително оцветете устните си с база, поръсете с прозрачна пудра и след това нанесете цвят. Това ще ви помогне да запазите грима си в перфектно състояние през целия ден.

Следвайки тези лесни стъпки, можете да постигнете ефект на френски устни, който ще подчертае естествената ви красота и ще добави изисканост и стил към визията ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес