Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фалшиво щастие: 7 знака, че ви предстои развод

20 февруари 2023, 20:34 часа

Понякога може да бъде много трудно да пуснете или унищожите нещо, в което сте инвестирани толкова много усилия. Търсили сте щастието си от години, намерили сте, изградили сте съвместно бъдеще тухла по тухла, но вътре се оказва не толкова удобно. В такава ситуация мнозина предпочитат да се самозаблуждават и да се примиряват с фалшиво щастие.

С маска на щастието на публично място

Това е често срещан симптом на избледняваща връзка. Трудно е да покажеш на света, че всичко се е объркало. Насаме, мъжът и жената може почти да не разговарят помежду си, но в обществото те демонстрират благоговейни отношения. Ако играете тази игра, тогава за всички наоколо ще стане очевидно, че сте на ръба на развода.

Как да поддържате страстта във вашата връзка?

Фото корица

Някои партньори, особено жените, обичат да се преструват на щастливи под прикритие. Те публикуват в социалната мрежа огромно количество „щастливи“ снимки от ваканция, от парти, ежедневни моменти. Това е като желание да компенсирате липсата на истинска топлина с външно, показно щастие.

Девалвация на отношенията на двойките

Обърнете внимание дали искате да критикувате други любовници, познати или не. По принцип това може да е личен навик, но ако вие или вашият партньор не сте забелязали това преди, тогава появата му може да показва проекцията на вашите собствени проблеми върху други хора.

Не говорите много вкъщи

За съжаление, много двойки живеят в тишина. Уж няма за какво да си говорят, но всъщност причината е по-дълбока – в нежеланието да го направят. Ако мълчанието не трае дълго и е прекъснато от кавга, тогава това може да се разбере.

Неща, които трябва и не трябва да правите в нова връзка

Появяват се нови хобита

Когато една връзка се пропука, има нормално желание това да се прикрие. Понякога човек прави това чрез превключване на вниманието. Това е чудесно извинение да не сте с партньора, тогава връзката с него вече е престанала да носи удоволствие.

Взаимна помощ

Това е сигурен знак за провалена връзка. Ако търсите одобрение от другите, питате за мнение за партньора, търсите потвърждение, че е мил, умен и сладур, тогава всичко това не е добре. Истински щастливият човек не се съмнява в своето щастие.

Индивидуална почивка

Когато датите за почивка на мъж и жена не съвпадат, тогава е съвсем нормално да отидете на почивка поотделно. Но ако умишлено тръгвате в различни посоки, това е причина да бъдете предпазливи. Можете да убеждавате себе си и един друг, че това е прекрасна причина да скучаете, но всъщност просто сте уморени от тази връзка. А съвместното пътуване е отличен тест за силата на съюза, без да го преминете, не можете да разчитате на дълги години щастлив живот под един покрив.

Ако сте открили всички или повече от половината от тези признаци на предстоящ развод, тогава трябва да се опитате да приемете смело реалността. Всички тези етапи, както насилственото отричане, така и част от процеса на приемане. Но по-късно, когато вече няма нужда да показвате фалшиво щастие, ще стане много по-лесно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес