Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо не можете да подарявате ножове за Нова година: 9 народни суеверия

01 декември 2023, 12:44 часа

Когато търсят идеи за подарък за Нова година, някои хора ще си помислят, че най-доброто решение е да се подари нещо практично. И ще се спрат на идеята за остри и красиви ножове. Но знаете ли защо не можете да ги подарите?

Подаряването на подаръци за Нова година е традиция, която съществува от много векове. Има обаче и подаръци, които е по-добре да не давате, за да не привлечете негативна енергия или да не обидите човека. Един от тези подаръци е нож или комплект от тях.

9 причини, заради които не трябва да подарявате такива предмети на човек за Нова година

1. Ножовете могат да бъдат свързани с насилие и агресия, така че подаряването им може да предизвика недоволство или неприятни асоциации.

Как да изберете перфектния подарък за вашата половинка?

2. В някои култури подаряването на ножове се счита за лоша поличба, тъй като острите предмети могат да символизират разпадане на връзка или конфликт.

3. Някои хора могат лесно да почувстват, че получаването на ножове като подарък е неуважение или неподходящ жест, тъй като такива предмети може да са твърде личен подарък.

4. Ножовете могат да причинят вреда и като цяло са опасни. Следователно, според общоприетото вярване, подаряването на нож може да се приеме като неприятно напомняне за възможните опасности, които определено ще влязат в живота на получателя.

5. От езотерична гледна точка се смята, че злите духове обичат всички пробиващи и режещи инструменти. Това означава, че човек ще получи не само нож като подарък, но и отрицателна енергия.

Кой е най-добрият подарък при ходене на гости?

6. В някои култури ножовете може да се считат за символ на смърт или нещастие, така че подаряването им като подарък може да се счита за неблагоприятна поличба.

7. Има поверие, че даването на нож води до порязване на човека за късмет или щастие.

8. В някои култури ножовете могат да бъдат свързани с магия или религиозни ритуали. Не всеки ще оцени такъв подарък, а някои дори ще се уплашат, когато видят заплаха за аурата.

9. Има поверие, че подарък под формата на комплект ножове ще доведе до конфликт или дори кръвопролитие.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес