Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кои предметите, които привличат болести и лош късмет

13 юли 2021, 16:25 часа

Хората смятат, че има предмети, които привличат негативна енергия, така както има и такива, които привличат позитивна вибрация у дома. Ако се чудите защо не ви върви в нещо или си мислите, че късметът ви е напуснал, може би имате у дома следващите предмети, които привличат нещастието и болестите. Ето кои са те.

Ако виждате, че домашните ви чехли за смяна, час по-скоро си вземете нови, защото старите и изпокъсани пантофи носят лош късмет. Всичко, което е за хвърляне, трябва да бъде изхвърлено.

Това ни води към втория предмет – увехтели дрехи, които вече няма да носите, скъсани, износени. Тях също трябва да махнете от дома. Всичко старо, което вече ви е непотребно, трябва да си отиде от дома, за да не задържа стара негативна енергия и да направи място на новата положителна.

Съдовете за хранене, които вече са остарели, имат пукнатини или са обелени, също трябва да изчезнат от кухненските ви шкафове, понеже са проводник на лоша енергия, която чрез тях се влива директно в храната. Чиниите и съдовете за хранене са символ на семейството. Ако имат дефекти или са напукани, най-добре ги заменете с нови, за да запазите мира и хармонията в дома и в семейството си.

Увивните растения или т.нар. растенията-катерачи привличат болести и се смята, че трябва да се държат извън къщата. Тогава защитават дома. Ако са вътре обаче, стеблата им трябва да насочени към саксията, не към стаята.

Не дръжте тръстика у дома, особено изсъхнала. Счита се, че растението привлича лошия късмет и нарушава мира и хармонията.

Може обаче да имате сухи цветя у дома, защото според вярванията те попиват и преработват негативната енергия и защитават хората живеещи в дома от болести. Може да си направите декорация със сухи цветя – така ще имате красиво кътче у дома, което да ви пази.

Ако сте любители на цветята, не отглеждайте теменужки. Изберете друго цвете, защото теменужките се садят по гробовете. Смята се, че тези цветя не трябва да виреят в дома ви.

Ако имате клонки от ела или друго иглолистно дърво, запазете ги през новогодишния сезон, но после ги изхвърлете. Не е на хубаво да пазите тези клонки в дома си през цялата година, така че най-добре се застраховайте и се отървете от тях.

Затова пък може да си вземете бегония. Това красиво цвете е защитник на хармонията и благоденствието в семейството. Внася баланс, хармонизира. Вземете си този пазител на дома и обичта, за да се радвате на щастие в семейството.

Ако ви подарят палма, не я носете у дома и най-добре кажете на хората да не ви подаряват това растението, защото се смята, че то носи лош късмет.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес