Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кои магазини и ресторанти остават отворени до Коледа

29 ноември 2020, 17:15 часа

Много от нас все още се бъркат кои магазини ще останат отворени до 21 декември и кои затварят врати до тази дата. Най-честите въпроси за това кое работи и кое не идват от предстоящото голямо пазаруване за Коледа. Хората искат да купят подаръци за близките си, но не знаят откъде могат да го направят.

Както вече стана ясно до 21 декември затварят врати всички университети, училища, и детски градини, а обучението за учениците ще става само онлайн. Освен това се преустановява и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

До 21 декември няма да можем да посещаваме музеи, галерии и кина, но театрите остават отворени с 30% капацитет като се изисква спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Но кои ресторанти и магазини ще останат отворени до 21 декември?

Всички ресторанти, които имат онлайн поръчка на храна, ще работят само за доставки до домовете. Което означава, че те затварят врати за посетители, но все пак ще работят и ще можете да си поръчвате любимите ястия у дома и да им се наслаждавате в домашна обстановка.

Кои магазини ще работят до 21 декември?

Преустановява се посещението във всички големи търговски центрове, тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.

Ще можем да пазаруваме и от малките магазинчета из улиците, които остават да работят, но разбира се и там трябва да се спазва дистанция от 1.5 м и да се носят маски от всеки посетител и търговец.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес