Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво закусва един ДИЕТОЛОГ, за да се отърве от излишните килограми

19 август 2021, 07:00 часа

Питателната закуска ви позволява да получите енергия и да вземете по -добри решения през деня. Ако я пропуснете и лишите тялото си от основни хранителни вещества, ще се почувствате летаргични, ще объркате нивата на кръвната захар и дори може да имате проблеми с фокуса.  Закуската, богата на хранителни вещества, повишава концентрацията, намалява шансовете за развитие на диабет, управлява холестерола и се грижи за настроението ви.

Перфектната закуска ще ви помогне и да отслабнете по-лесно. Яденето на здравословна храна може да улесни ограничаването на апетита и да ви помогне да се придържате към целите си за отслабване.

Но коя храна ще свърши работа?

Ето 5 храни, перфектни за закуска, споделени от диетолог, за всички, които искат да се отърват от няколко излишни килограма.

Яйца

Яйцата са богати на протеини и съдържат много витамини и минерали. Ако се храните с яйца за закуска, ще намалите апетита си през деня, а това ще ви даде допълнителна помощ за отслабване. Яйцата, независимо дали варени, пържени или под формата на омлет, са идеалната закуска.

Овесени ядки

За закуска овесените ядки са здравословни и вкусни за ядене. Те са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на фибри и протеини, които ви помагат да контролирате теглото си. Консумацията на овесени ядки за закуска ще намали апетита ви, ще забави храносмилането и ще ви накара да се чувствате сити за по -дълго време. В тях можете също да добавите малко киви и плодове, които имат много витамини, хранителни вещества и калий.

Гръцко кисело мляко и плодове

Киселото мляко е кремообразно и вкусно, което е добре за вашата диета. Гръцкото кисело мляко съдържа повече протеини и половината от въглехидратите, които се съдържат в нормалното кисело мляко. За малко сладост можете да добавите и малко малини или ягоди. Сложете филийки банани върху киселото мляко, за да стане по -вкусно.

Смутитa

Смутитата съдържат много хранителни вещества, защотo са направени от различни продукти, които ви помагат да отслабнете. Към сутрешното си смути добавете семена от чиа. Чиа семената са богати на протеини, които ще забавят изпразването на стомаха и ще намалят нивата на грелин.

Авокадо

Говорейки за суперхрани за закуска, тостът от авокадо, гарниран с прясно нарязани на кубчета домати, лук, сол и черен пипер, е достатъчен, за да ви зареди през деня. Тази закуска увеличава ситостта и намалява желанието ви да похапвате между храненията. Авокадото съдържа добри мазнини, които могат да понижат холестерола и да намалят риска от сърдечни заболявания.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес