Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво ще стане, ако хвърлите скилидка чесън в тоалетната, преди да си легнете

03 май 2021, 07:33 часа

Когато става въпрос за почувстване на дома, едно от наистина важните неща е доброто почувстване на тоалетната. На нея трябва да се обръща по-специално внимание, защото просто е... тоалетна. Всички много добре знаем, защо на човек му се налага да ходи там.

Чесънът е широкоразпространен не само в готвенето. Народната медицина успешно го използва за редица заболявания. Помага също и в градинарството - стимулира цъфтежа на орхидеите например. Но малцина са тези които знаят, че именно чесъна може да поддържа тоалетната чиста и високо хигиенизирана.

Какво се случва всъщност, когато поставите в тоалетната чесън?

Тъй като той притежава изключително силни противогъбични и антимикробни свойства, чесънът успешно се използва за дезинфекциране на тоалетната. Когато това се прави периодично, тоалетната остава постоянно чиста, а микробите не успяват да се появят и размножават. Начина изглежда много прост, но трябва да се знае, че е изключително ефективен.

Как да си направите тинктура от чесън за почувстването на тоалетна?

За да получите това, трябва да се свари тинктурата от чесън. За целта са ви необходими - 1 чаша вода; 3 скилидки чесън.

Чашата вода трябва да я сварите в подходящ съд и след това да добавите предварително нарязания на ситно чесън. След като изключите котлона, покрийте с капак съда /тенджерата/ и оставете за около 15 минути чесновата вода да престой. Накрая изсипете получената смес в тоалетната чиния преди лягане. Сутринта я измийте добре с подходящ препарат и хладка вода.

Ако вие сте привърженик на използване на естествени продукти за поддръжка на вашия дом, то няма как да не оцените този ефективен и лесен метод. 

Правете тази процедура по 2-3 пъти седмично.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес