Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво разкрива сезонът, в който сте роден за вашата личност

07 август 2022, 14:13 часа

Пролет : Поздравления, мартенски, априлски и майски бебета, имате висок резултат по скалата за хипертимия — което всъщност е добре. Хипертимията е общ оптимизъм – способността да виждаш всеки спад като прелюдия към възход, всеки пазарен срив като подготовка за бум. Но това си има цена: пролетните бебета също са по-податливи на точно обратното на хипертимията: клинична депресия. Кота нула за състоянието - според мащабно проучване на 58 000 субекта в Обединеното кралство през 2012 г. - е сред хората, родени през май. Ноемврийските бебета имат най-ниски нива на депресия.

Лято : Това е най-вече радостна вест за бебета през юни, юли и август. Няма тъга за вас — поне нищо, причинено от нивата на светлина след раждането ви, въпреки че може да има известно въздействие от това, че майка ви е носила през декември, януари и февруари. Летните бебета имат някои от същите хипертимни характеристики като пролетните бебета, но това може да се компенсира от циклотимия - бърза смяна на настроението между повишено и ниско настроение. Все пак това вероятно не е предупредителен знак за биполярно разстройство; биполярните диагнози са най-ниски сред бебетата, родени през август.

9 сигурни знака, че човекът пред вас е с много силен характер

Есен : За хората, които вярват в астрологията, общото хладнокръвие на есенните бебета изглежда е доказателство, че поне знакът Везни – добре балансираните везни – има нещо добро. Разбира се, не е така, но независимо дали причината е изобилието от хранителни вещества, налични по време на прибиране на реколтата, или фактът, че дългите нощи и сезонните заболявания през зимата все още не са настъпили, хората, родени през есента, не само се радват на ниски нива на депресия, но са по подобен начин по-малко склонни да развият биполярно разстройство. Единственият проблем на родените през есента: те наистина имат склонност към раздразнителност.

Зима : Закопчайте се, бебета, нещата може да станат груби. Сред предизвикателствата, пред които са изправени хората със зимни рождени дати, са по-високите нива на шизофрения, биполярно разстройство, ЕАД и депресия. Това е неприятна шепа, но има няколко компенсации: зимните бебета са по-малко раздразнителни от тези, родени през есента. Нещо повече, според определено малко проучване от 2015 г. на 300 известни личности, януари и февруари са правилните месеци да се родиш, ако искаш да станеш известен, тъй като тези месеци корелират с креативността и въображението за решаване на проблеми.

Нищо от това не означава, че родителите трябва да се опитват да определят времето на ражданията за определени сезони. И нищо от това не означава, че месецът на раждане е далечно решаващо нещо. Има много раздразнителни песимисти, родени през март, и много октомврийски бебета, чиито везни винаги са извън равновесие. В крайна сметка вашата личност зависи много по-малко от сезона, в който сте родени, отколкото от нещата, които преживявате през всичките много сезони от живота, които следват.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес