Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво казва начинът на сядане за нас

29 април 2022, 16:40 часа

Психолозите, които се занимават с изучаването на езика на тялото, твърдят, че позицията на сядане говори много за нас – показва какво ни вълнува и как възприемаме другия.

Събрани колене и глезени, които гледат един към друг

Понякога това са хората, които мислят, че ако заровят глава в пясъка, проблемите ще ти подминат. С тях лесно се общува, могат да се намерят общи теми, заети са с поне две различни неща през седмицата.

Те са много креативни и понякога мислят по детски за света. Първо говорят, а чак след това се замислят за това, което реално са казали.

Кръстосани крака

Тези хора са мечтатели. Имат определено смели мечти, а другите за тях казват, че са душата на компанията.

С тях никога не е скучно и новите идеи просто извират. Постоянно искат да пътуват и лесно намират общ език. Нетърпеливо чакат понеделник или новата година, за да видят какви нови неща да предприемат. Впускат се в нови начинания без особено да му мислят.

Бързо могат да променят партньора, работата и дори страната, в която живеят. За тях тези промени са нещо напълно нормално.

Как да разберем какво ни казва езикът на тялото по време на разговор?

Отворени колене и събрани глезени 

Тези хора знаят какво е комфорт. Да, няма да прекарат времето си в мола или в салон за красота, но определено много внимателно избират дрехите и козметиката си. Трудно е да се каже какво точно искат, тъй като са много капризни.

Не са от най-подредените хора и определено не държат всичко да е под конец. Ако си намират безпроблемно ключовете – всичко е наред. Проблем е при тях, че не могат да се фокусират за дълго време върху едно нещо.

Близки колена и глезени под 90 градуса

Така сядат хората, които са точни и очакват същото от останалите. Те са интелигентни, разбиращи и не обичат конфликти. Чувстват се некомфортно, ако някой изрази чувствата си на обществено място – независимо дали е страстна целувка или скандал на съседната маса.

Ако цялото стъпало е на земята, това означава, че този човек е отворен, директен, малко безочлив и прекалено спретнат.

При опряна пета в земята означава, че човекът е готов да се опълчи на всеки срещнат. За него светът е враждебен и за него неговият дом е неговата крепост.

Как да разпознаем неискреността по езика на тялото

Събрани колене и залепени глезени - кралска поза

Това е позата, която е присъщ за хората, които никога не бързат. Когато се оженят, те не бързат да имат деца. Искат да попътуват и да създадат кариера. Те са постоянни в нещата, които правят, и дори може да се каже, че са и леко инатливи.

Амбициите са водещи за тях, а външният вид е нещо, с което не правят компромиси. Изпитват лека несигурност в себе си и това ги кара да приемат критиките на другите като нож.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес