Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво добавят към ОРИЗА в лъскавите ресторанти, за да е толкова вкусен

02 март 2023, 10:41 часа

Днес ще си поговорим за ориза и какви подправки трябва да му добавяме, за да може ястията, които готвим, да нямат равни по вкус.

Не е тайна, че оризът е една от най-харесваните храни от всички ни. Причината за това е, че се готви изключително лесно и по най-различни начини.

Опитните готвачи са категорични, че оризът е една от малкото храни, податливи към експерименти. Колкото и да експериментирате в кухнята, то почти невъзможно е да се разочаровате от крайния резултат.

Готвач издаде какви подправки да слагаме на джолана, ако искаме да е два пъти по-сочен и вкусен

Как е правилно да се овкусява ориз?

Ако искате оризът да се сдобие с испански вкус, нужно е да добавите към ястието лук, чесън, кимион, чили и доматено пюре.

Както и сами знаете, италианският вкус е пряко обвързан с песто и босилек. Може да капнете и малко соев сос за още повече разкош.

Нека обаче ви разкажем какви подправки добавят към ориза в скъпите ресторанти. Всяка домакиня трябва да знае тези малки тайни, благодарение на които ястието се превръща в кулинарен шедьовър.

Подправката, БЕЗ която лещата няма да е толкова вкусна

Задължително трябва да овкусите със зехтин, риган, розмарин, черен пипер, чубрица и масло от сусам. Препоръчително е да комбинирате няколко от тези подправки, а не да добавяте целия списък към ястието.

Разбира се, изборът на подправки е пряко обвързан с това дали приготвяте ориза като гарнитура или като основно ястие. Сами преценете какво да бъде вашето съчетание от вкусове и аромати. Сигурни сме, че ще успеете да направите правилния избор.

Надяваме се да сме ви били полезни и с нашите съвети да успеете да приготвите съвършено вкусен приз, с който да зарадвате цялото си семейство.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес