Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как успешно да съхраните вътрешната си енергия във всеки труден период

10 юли 2022, 20:20 часа

Добрата почивка отнема много време, така че е много по-изгодно просто да се предотврати появата на състояние на изтощение и непродуктивност.

Понякога се случва дори и най-благоразумните хора да изпаднат в трудни ситуации, така че е жизнено важно да запомните препоръките, описани тук.

Не се преуморявайте

Звучи банално, но това наистина е най-добрият съвет от всички. Ако имате възможност да работите в режим, в който не изразходвате повече сила и енергия от обикновено, направете го. Ако внезапно ви бъде дадена много трудна задача, не се опитвайте да я изпълните възможно най-бързо. Първо, можете бързо да изразходите цялата си сила и енергия. Второ, можете да направите много грешки, които също ще ви отнемат много време и усилия за коригиране.

Ако ти е трудно, не си го казвай.

Много хора в трудни периоди от живота постоянно си казват „уморен съм“, „тежко ми е“, „не мога повече“ и т.н. Такива фрази не добавят и капка мотивация и сила. Напротив, така се забивате в ъгъла и се притеснявате, изнервяте. Казвайте си по-често нещо като „мога да се справя“, „ще се оправи“ и т.н.

Яж здравословна храна

Много хора в труден период по някаква причина се опитват да се отпуснат по време на почивката си с помощта на лоши навици - например алкохол, бързо хранене. Напротив, в трудни периоди такъв начин на живот ще бъде възможно най-разрушителен. Опитайте се да ядете нещо правилно - зеленчуци, плодове. Яжте много храна, богата на витамини, енергията е много полезна. Трябва да е нещо естествено. Премахнете кафето и енергийните напитки от вашата диета. Също така пийте много вода.

Опитайте се да спите по-добре

Вашите чакри се възстановяват много бързо и продължават да работят както обикновено на следващия ден, но само ако сънят е правилен и здрав. Първо, следвайте рутината. Не стойте до късно и не ставайте рано. Второ, внимавайте къде спите. Заобиколете се с приятни неща, проветрете стаята преди лягане.

Зодиите, с НАЙ-силна вътрешна енергия

Планирайте нещата по-внимателно

Трябва да имате списък със задачи за всеки ден. Това трябва да са нормални задачи, с които можете да се справите. Не е необходимо да си поставяте твърде сложни и невъзможни задачи. Оставете малки прозорци в графика, така че в случай на закъснения да не се изнервяте и да не се притеснявате.

Заобиколете се със сини неща

Носете синьо или тюркоазено облекло и се опитайте да гледате нещо синьо възможно най-често - това може да е снимка на работния плот на компютъра ви или картина, окачена на стената. Може да са и сини стени в офиса. Този нюанс има силна успокояваща аура. Синият цвят намалява нервната възбуда и помага за облекчаване на стреса.

Сменете средата

Ако затрудненията ви са свързани с това, че постоянно пътувате, тогава трябва да си стоите вкъщи след работно време, да не ходите никъде. Ако работите на компютър през целия ден, тогава трябва да правите повече разходки и да правите леки физически упражнения в свободното си време.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес