Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да разберете, че някой ви лъже

07 март 2022, 17:45 часа

Някога хващали ли сте лъжец в действие? Има един сигнал за езика на тялото, който се откроява. Един добър лъжец може вече да знае как да поддържа зрителен контакт и да използва друг език на тялото, който изгражда доверие, за да избегне подозрението.

Защо хълцаме, защо мидичките звучат като морето и защо зайците носят великденските яйца?

За щастие има една голяма улика, която няма да намерите на лицето на другия човек - или някъде другаде.

Дори гладко говорещите дават малки сигнали за стрес, когато лъжат,. Дори и да не забелязвате съзнателно тези малки намеци, тялото ви може действително да ви подскаже. Когато някой лъже, вашата собствена автономна нервна система може да го улови. Така че, без дори да мислите за това, ще наклоните глава, ще присвиете очи или ще стиснате устни. Опитайте, ако търсите признаци, че вашият колега не заслужава доверие.

Номерът е да внимавате за собствения си език на тялото, за да хванете лъжец. Ако обърнете внимание на собствените си реакции по отношение на нюансите на собствения ви език на тялото, това може да ви помогне да потвърдите, че току-що сте чули лъжа.

Как тези навици в кола могат да рискуват живота ви на пътя?

Просто не го премисляйте. Ако се убедите, че има признаци на лъжа, това може да ви изплаши. Създавайки стресова ситуация, когато другият човек наистина казва истината, вие ще се забъркате с естествения си език на тялото.

Освен това, истински опитните лъжци са достатъчно гладки, за да избегнат да издават сигнали за стрес. Например измамниците използват тези трикове, за да спечелят доверието ви. Така че само защото езикът на тялото ви не усеща стреса, не означава, че другият човек казва истината.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес