Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естественост и блясък: Гримьорите назоваха основните тенденции в грима през 2023 г.

27 февруари 2023, 15:22 часа

Кремообразен руж, без тежък фон дьо тен и максимален блясък на хайлайтърите върху лицето. През 2023 г. гримьорите препоръчват да нарушите всички правила: избягвайте „съвършенството“ на кожата, добавете повече яркост и експериментирайте. Цветна очна линия за сериозна среща или пълно оцветяване на вежди? Време е да си позволите повече. Най-добрите гримьори в света Виктор Аная, Нидия Фигероа и Джейми Грийнбърг споделиха идеите си за грим през 2023 г.

Обратно към 90-те

Тази тенденция е обхванала абсолютно всичко: от гардеробите до интериорния дизайн и вече е достигнала до козметичните чанти на гримьорите. Експертите препоръчват да използвате само най-доброто и наистина легендарното от тази епоха: черна очна линия, тъмни сенки, шоколадови и кафяви моливи за устни и прозрачни гланцове, които визуално правят устните по-плътни.

Начини да остареете красиво

Естествен скин ефект

Забравете за стандартните правила за грим. Гримьорите са измислили техника, която ви позволява да постигнете гладка и свежа кожа. Първо трябва да направите контуриране, като подчертаете скулите, след това нанесете хайлайтър, коректор под очите и върху проблемните зони и едва накрая добавете основа с леко влажна гъба. Гримьорите наричат ​​това "обратна техника" на грима. Обикновено първо се нанася фон дьо тен и едва след това коригиращи средства.

Студени очи

Опушени сиви, студени розови, тъмносини – студените нюанси на сенките за очи ще станат новите фаворити на гримьорите. Такива цветове сякаш обгръщат очите и ги правят по-живи и изразителни. Можете да подсилите ефекта с черен мек молив. С него подчертайте външната линия на горния клепач и небрежно прелейте. Избягвайте твърде ясни и остри "стрели" в този грим на очите.

Очите на сирената

Сирените били митични същества, чиито красиви песни изпращали моряците на смърт. В повечето произведения на изкуството те са представени като жени с невероятна красота с големи изразителни очи. Мнозина се опитват да създадат подобен външен вид с помощта на пластична хирургия, правейки изрязването на очите по-издължено, други се задоволяват с чантата си за гримове. Гримьорите съветват да използвате водоустойчива очна линия с тънка четка за "Очите на сирената". Необходимо е да направите дълга и остра стрелка, като я опънете по целия клепач и излезете извън външния и вътрешния ъгъл на окото, пише Сosmopolitan.

Скрийте възрастта си: Трик за грим на очите, за да изглеждате по-млади

Руж и блясък

Ружът и хайлайтърът могат да преобразят всяко лице, добавяйки свежест и живот. Гримьорите този сезон предлагат да се обърнем към смесената техника и да използваме два вида руж на лицето наведнъж. Например, първо нанесете доста тъмен тон и нанесете по-светъл нюанс върху него. Това ще помогне на кожата да бъде по-отпочинала. Хайлайтърите не излизат от мода от няколко години. С тяхна помощ можете не само визуално да стесните носа и лицето, но и да убедите другите, че спите осем часа на ден и си почивате добре.

Грим без грим

Това е тенденцията от последните няколко години. Гримьорите отбелязват, че тази година са готови да отидат по-далеч и да постигнат ефекта, когато козметиката напълно се слива с кожата. Те препоръчват да се откажете от тежките и дебели слоеве в полза на влажни коректори с блестящ ефект и леки корейски тонирани основи.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес