Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори гримът няма да помогне: 7 признака, че не се грижите добре за себе си

03 юни 2022, 20:20 часа

Колкото и да се опитвате да обмислите визията си до най-малкия детайл, да направите перфектния стайлинг и грим, тези сигнали ще издадат неподдържаното момиче във вас.

1. Лош маникюр

Не става дума за модерен лак и сложен дизайн. Ноктите трябва да се пилят равномерно, кутикулата да се отстранява (няма да казваме нищо за мръсотията под ноктите). Ако имате лак, той трябва да е равномерен, без неравности, пукнатини и следи.

Хигиенният маникюр можете да правите и сами - това е бързо и лесно. Добре поддържаните нокти винаги изглеждат добре.

2. Нацъфтели краища на косата

Лошо е да си подстригвате косата, особено ако расте бавно. Но нацъфтелите краища развалят цялата визия - изглеждат много неподредени. Нито един инструмент няма да ви спаси от проблема - той само визуално ще го скрие (и дори тогава не във всички случаи). Носенето на кокчета и правенето на къдрици през цялото време е безполезно - няма да подобри дължината и няма да маскира върховете.

Не съжалявайте, подстрижете - и започнете да се грижите правилно, за да не се повтори ситуацията.

10 прости съвета за перфектен външен вид без грим

3. Израснали корени на косата

Ако сте боядисали косата си веднъж, това е завинаги. Дори и да решите да върнете естествения си цвят, това ще бъде дълъг процес с изрусяване, изсветляване и възстановяване на косата.

Израсналите корени винаги се виждат даже и да сте променили леко естествения нюанс. Те могат да бъдат маскирани със специални спрейове, тониращи маски и оцветени у дома (ако не е възможно да отидете в салона). Ако решите да върнете цвета си само чрез правене на кичури, направете балеаж или омбре - нежното оцветяване ще създаде плавни преходи и отблясъци, корените с различен цвят няма да бъдат толкова очевидни.

4. Лющене на кожата

Сухата кожа е често срещан проблем, особено в преходните сезони. Пилингът е естествена реакция на тялото, с която е лесно да се справите (особено ако решавате проблема комплексно: пийте повече вода, овлажнявайте въздуха и сменете грижите).

Не се опитвайте да маскирате проблема с грим - лющенето ще стане още по-забележимо. Овлажнявайте, подхранвайте кожата и правете ексфолиране редовно - тогава фон дьо тенът ще се полага по-равномерно.

5. Сухи ръце

Груба кожа, драскотини, пъпки - дори маникюрът няма да ви спаси. Използвайте редовно крем, правете маски и носете ръкавици за домакинска работа - кожата ще бъде гладка, мека и лека.

5 малки неща във външния вид на жената, които дразнят мъжете

6. Груби пети и лакти

Още две неочевидни области, които издават, че не се грижите добре за себе си. Грубата кожа на петите и лактите изглежда много неестетична, особено когато носите отворени обувки или къси ръкави. Лятото идва – започнете да използвате ексфолианти, пемза и нанасяйте крем (поне веднъж на ден преди лягане).

7. Нежелани косми

Въпросът за обезкосмяването е много деликатен и индивидуален. Всяко момиче има право да избере само метода и честотата. Но космите на открити места изглеждат неестетично.

Отстранете космите, ако са твърди и тъмни. Сега има много безболезнени и бързи начини. Ще се чувствате много по-добре и ще изглеждате по-привлекателно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес