Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашният спрей ще ви помогне да се отървете от паяците в къщата

23 септември 2024, 21:00 часа

Един паяк до леглото е прекалено, дори ако много обичаме природата. Как бързо да изгоним паяците от дома, без да им навредим?

Есента е любимото време на паяците: те се активизират и започват да се размножават и предпочитат топлите места – като нашите бани, кухни или спални. По време на сезона на чифтосване осмокраките гости нахлуват в домовете ни против нашето желание. Признавайки важността на паяците в екосистемата, повечето от нас предпочитат по-малко близост до тях. Простите средства могат да ви помогнат бързо да прогоните паяци и други нежелани гости.

Гуру по почистването споделя три ефективни съвета, за да отървете дома си от паяци, плодови мушици и пълзящи насекоми. Оказва се, че нямате нужда от силни химикали, за да направите това.

Още: Ухапвания от паяк - ето по какво най-лесно се познават

 

Розмарин

Използвайте доказан метод в три стъпки за отблъскване на насекоми, започвайки със смес от розмарин и вода. Смесете чаша вода с клончета розмарин. Напръскайте прозорците и вратите – паяците мразят миризмата на розмарин, така че това ще ги държи далеч от дома ви.

 

Още: 7 най-чести ухапвания от насекоми: Как да ги различим, да облекчим симптомите и кога да повикаме линейка

Почистващ спрей

Този следващ умен трик ще премахне плодовите мушици от дома ви. Излейте вряла вода в канала, за да отблъснете плодовите мушици и да убиете яйцата им.

Третият полезен съвет е насочен към изгонавне на други пълзящи посетители. Трябва да добавите портокалово масло, когато миете пода, за да отблъснете пълзящите насекоми. Но трябва да бъдете внимателни към домашните любимци, преди да използвате етерични масла.

Тези съвети опредлено се оказаха много ценни за хората, които ги приложиха на практика.

Още: Ухапа го паяк: Мъж е в токсикологията в Скопие

 

Някои хора не вярваха на съвета за топлата вода. „Да, моля, продължавайте да изливате вряла вода в канала. Това помага на съпруга ми водопроводчик да остане в бизнеса“, иронизира една жена. Друг мъж контрира, като каза: „Яйцата на плодовата муха всъщност са в канализацията и врялата вода е единственият начин да се отървете от тях.“ Хората допълниха препоръките от предходните редове със собствен съвет: „Ментата също е полезна - добра е срещу миризливки, които са особено активни през есента.“

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес