Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доказано от науката: Ето защо не можете да гледате котка в очите дълго време

15 март 2023, 13:35 часа

От древни времена човечеството се е отнасяло с уважение към котките. Това е заради факта, че пухкавите домашни любимци ловуват гризачи, спестявайки хранителни запаси. Котките са били обичани в целия свят. Прибират се в домовете, обръща им се внимание и се наблюдава поведението им. Много народни знаци са свързани с пухкавите домашни любимци. Например, не можете да гледате котка в очите дълго време, особено вечер и през нощта. Но все още възниква въпросът дали наистина е невъзможно да се гледате с котката или това е необосновано суеверие.

2 неща, с които НИКОГА не трябва да храните котка

Защо не трябва да гледате котката в очите за продължително време: какво казва биоенергетиката

Тези домашни любимци всъщност имат мощна енергия. Те могат да видят всичко, което е недостъпно за човешките очи. Например същества от друг свят.

Биоенергетиците твърдят, че продължителният зрителен контакт с котка е опасен за хората. Домашният любимец е в състояние да хипнотизира дори собственика си. Това ще доведе до опустошение, загуба на енергия и жизненост. Тези погледи са особено опасни вечер. Погледът на котките в тъмното става по-мощен.

Сред хората също има поверие, че уж домашните любимци са представители на дявола, проводници между световете - нашия и другия свят. Те са способни да ни лишат от здраве и дори сила само с един поглед, за да угодят на тъмния си господар.

Грешките, които допускате с домашните си котки

Има ли научна обосновка за опасността от "втренчените" котки

Става ясно, че науката е доказала опасността от продължителен зрителен контакт с домашните любимци. И това не е някаква невидима заплаха, а съвсем реална.

Котката възприема директния поглед като акт на агресия. Тя разбира, че са недружелюбни към нея. И колкото по-дълъг е този контакт, толкова по-вероятно е котката да се нахвърли върху човека.

Директният поглед събужда инстинктите. Домашният любимец започва да съска, заема бойна позиция. Така предупреждава, че е готов да се защити. Ако изглежда, че котката е в сериозна опасност, тя може да нападне първа.

Въпреки това, ако косматият домашен любимец ви гледа дълго време, не го приемайте като заплаха. Те нямат много добро зрение и за да видят някакъв обект, им трябва време за фокусиране.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес