Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да ОТСЛАБНЕШ без диети – как да го постигнеш?

22 март 2022, 08:57 часа

Скачайте и танцувайте. Колко лесно е да се освободите от 330 килокалории?

300 kcal е „магическо“ число, което най-накрая може да премести везните в правилната посока. Ако всеки ден губите по 300 kcal и повече (и се храните), можете да отслабнете без диета. Ето как да го постигнете!

Скачайте по време на рекламите

Ако прекарвате много време пред екраните на телевизора и гледате програмата, която продължава 1 час, рекламното време може да бъде 20 минути – използвайте го за кратки, но интензивни тренировки за скачане на въже. Скокове напред-назад, на един крак, алтернативна скорост. Нямате въже за скачане? Представете си, че го държите в ръцете си и скачате!

Вземете пример от Пепеляшка

Спомняте ли си как Пепеляшка танцуваше, докато чистеше? Направете същото, ако бягащата пътека или плуването в басейна ви отегчават. Клекнете, когато вадите дрехи от пералнята или ги зареждате: едно действие – един клек. Танцувайте, докато почиствате мивката. И се опитайте да използвате цялото си тяло, когато почиствате с прахосмукачка или просто почиствате пода. За 1 час почистване в дома си ще похарчите 300 kcal! Две полезни неща едновременно!

Подгответе се предварително

В неделя намерете време и се пригответе за здравословни вечери за цялата седмица (приблизително 238 kcal на час).

Да играем боулинг

Децата ви ще се зарадват, а вие ще можете да развиете гъвкавост, издръжливост и да изгорите 300 kcal за час и половина. Основното нещо е да стоите далеч от чипса, пържените картофи и колата.

Работете в изправено положение

Ако работите на компютър, докато стоите, а не седите, тогава харчите 35 kcal на час. Поставете лаптопа си на рафт или висок перваз на прозореца. В идеалния случай, ако мониторът е приблизително на нивото на очите и не е нужно да се навеждате. Редувайте стояща работа със седнала работа и кратки разходки по коридора.

За 30 минути можете да изгорите около 300 калории, в зависимост от възрастта, теглото, пола и степента на упражнение.

За да изгорите калориите, трябва да спортувате с умерена интензивност. Това означава да, полагате достатъчно усилия.

Не забравяйте също, че дори 30 минути упражнения са по-добри от нищо. Правилните упражнения и достатъчно интензивни тренировки ще ви позволят да изгорите до 300 калории за половин час.

Превод: goodhouse.ru

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес