Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудните ползи на алое вера

31 март 2022, 10:35 часа

1. Лекува изгаряния

Алое верата има успокояващи, овлажняващи и охлаждащи свойства и често се използва при изгаряния. То не само е много по-евтин вариант в сравнение с редица кремове, но и много ефикасен, като не само успокоява, но и ускорява заздравителния период.

Ако имате слънчево или друго леко изгаряне, нанасете алое вера няколко пъти в деня върху зоната. Разбира се ако изгарянето е тежко, потърсете медицинска помощ преди да правите каквото и да било.

Колко е важно за здравето да пием сок от алое вера

2. Подобрява здравето на храносмилателната система

Приемането на алое може да свърши много ползи на храносмилателния ви тракт и да спомогне лечението и успокояването на стомашните заболявания и раздразнените черва.

3. Подпомага здравето на устната кухина

Можете да използвате паста за зъби и вода за уста, които са естествени възможности за подобряване на устната хигиена и намаляват добре плаката. Вместо използването на обикновена паста за зъби може да видите, че тази от алое вера може да е добро средство срещу кандида, плака и гингивит.

Лечебните свойства на алое вера

4. Изчиства акнето

Прясното алое върху лицето може да помогне при борбата с акнето, като точно продуктите за акне, са по-малко дразнещи за кожата от традиционните лечения.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес