Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чорапи и чистачки - как да РАЗМРАЗИМ автомобила?

25 декември 2021, 17:25 часа

Автомобилният ентусиаст винаги се опитва да измисли и модифицира нещо във всяко превозно средство. Понякога това ноу-хау е много полезно и търсено.

За да сте сигурни, че има по-малко сняг и лед по предното стъкло на автомобила след паркиране и перките на чистачките няма да замръзнат към стъклото, можете да повдигнете чистачките.

Например, чорап (разположен под седалката) спасява от излишната влага, която се появява върху килимчетата през зимата. Щом не изтърсите снега от ботушите си, така или иначе ще потече от тях разтопен сняг.

При силен студ можете да огънете чистачките и да обуете чорап. Основното нещо е да не го оставяте на стъклото в това положение, в противен случай няма да се отлепи по-късно.

Страхотен начин за премахване на прах и фина мръсотия от поставката за чаши с чорап. Необходимо е да поставите чорапа вътре в чашката, да навлажните. Всичко се отстранява без затруднения.

За да предотвратят заледяването на перките на чистачките през нощта, някои шофьори ги свалят и ги прибират вкъщи. Това гарантирано ще спаси чистачките от лед, но също така гарантирано постепенното ще се разхлабят. По-лесно е да обуете обикновен чорап и чистачката сутрин ще бъде в отлично състояние!

Но не е нужно да го прикрепите към стъклото: замръзналия чорап ще бъде много по-трудно да го отлепите от стъклото.

Защо е това и какво е предимството?

Първо, при често махане на чистачките, крепежните елементи се разхлабват с течение на времето.

Второ, „обуването“ на чорап е много по-лесно от премахването на чистачките.

И бъдете внимателни с използването на чорапите! И за да не се срамувате пред съседите си, използвайте само чисти чорапи и без дупки! И 100% да са от памук, желателно е! Без синтетика!

С това може би ще завършим, лично за мен, най-ефективният и работещ инструмент на 100% е да включите издухване на предното стъкло с топъл въздух, няколко минути и самите чистачки ще се размразят от стъклото.

Разбрахме за чистачките, струва ли си да загряваме двигателя на автомобила през зимата, заложете на чорапа.

Въпреки смешния външен вид на колата обута в чорапи, това просто решение няма недостатъци. Не ви струва нищо, а вече се е доказало като спасяване в зимните дни и месеци.

Съветът на собствениците на автомобили е: този метод не е естетичен, ако чистачката се падне към стъклото (от вятъра или птица кацва на нея), ще трябва да приложите сила, за да откъснете чорапа с четката от самото стъкло.

Над статията работи Румяна Иванова

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес