Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири причини защо охладняваш към партньора си и вече не го желаеш

04 април 2021, 08:00 часа

Може би сте забелязали, че вече нямате характеристиките на романтичните партньори. Логично е, че партньорите в една връзка минават през много проблеми. Добрите периоди се редуват с лоши, което е съвсем в реда на нещата. Ако чувстваме връзката повече като приятелска, отколкото сексуална, се нуждаем от отговорите на много важни въпроси. Причините и отговорите трябва да бъдат открити, за да се анализира положението и да се направи нужното. Ето някои вероятни причини да не искате да сте интимни с партньора.

Не се грижите за себе си

Често задълженията ви са разположени в по-голямата част от деня и не ви остават време и сили да се грижите за здравето и външния си вид. Това минава на заден план и споменът от предишната ви привлекателност вече не е достатъчен, за да въздейства на отношенията ви. Резултатът е промяна във външността, която осезаемо се отразява на самочувствието. Самоуважението и одобрението намаляват и се появява неспособността да се отпуснете пред партньора си.

Няма романтика в отношенията

Една двойка не може да е интимна само в спалнята. Интимността се демонстрира с гушкането, целуването, пожеланията за хубав ден или вечер, желанието за споделяне на преживяванията от деня. Жестовете, показващи ценността на другия, малките и неочаквани сюрпризи, всичко това е интимността. Логично е с течение на времето романтиката и интимността малко да избледнеят, а ако те не се подхранват непрекъснато, ще се отрази на отношенията в двойката.

Недоволството към партньора е все по-често

Често минали спорове за злободневни неща като пари, изневяра, деца, домакинство и др. оставят своя отпечатък в отношенията на една двойка, ако не бъдат разрешени. Дори и да не се говори за тях, те са винаги в мислите и на двамата. Отказът за комуникация и разрешаването на проблемите, удовлетворяващи и двамата, неусетно ги отдалечава един от друг.

Отегчение от връзката

Съществуват много причини, които ни карат да се чувстваме отегчени. Това могат да бъдат лични проблеми, ангажименти, липсата на разнообразие и забавление, липсата на внимание, на желание за положителна промяна в отношенията. Може да ви липсват моментите, в които планирате съвместно бъдещето, както и да споделяте какво искате.

Окончателно сте установили, че не си подхождате

На една двойка може да ѝ е нужно време или отдалечаване, за да стигне до извода, че двамата не могат да „мелят брашно“ заедно. Всички неразбирателства в секса, ценностите в живота, непримиримите различия, които пречат на развитието на връзката, трябва да ви отрезвят и да вземете твърдо решение как да продължите.

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес