Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черен кокер със синя кръв

03 февруари 2012, 12:46 часа

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са си взели палав и шумен черен кокер, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източници от кралското семейство.

Домашният любимец бил подслонен от херцога и херцогинята на Кембридж в дома им на остров Ангълси в Северен Уелс в близост до авиобазата, в която внукът на британската кралица отбива военната си служба като пилот на военен хеликоптер.

Кокер шпаньолът заема мястото на черния лабрадор на принц Уилям, който се спомина миналата година и му беше подарен от покойната му майка, когато беше на 14 години. Името на новия домашен любимец на кралската двойка не е оповестено, тъй като Уилям и Кейт смятат това за личен въпрос и са помолили помощния си персонал да не го съобщава на пресата.

Кучетата по традиция са предпочитаните домашни любимци от британските монарси. Само в редки изключения те са си взимали котки.

Кралица Елизабет Втора е известна с предаността си към своите многобройни коргита. Първото си куче от тази порода тя получи на 18-годишна възраст. В двореца тези кучета били въведени от бащата на сегашната кралица, Джордж VI.

Елизабет Втора сега се грижи за три коргита - Монти, Уилоу и Холи, а също така и за три доргита - порода от кръстоска между корги и дакел. Те са с имена Сайдър, Кенди и Вулкан.

Кралица Виктория си падала по колитата, като най-големите й любимци били Шарп и Нобъл. Нобъл й бил толкова предан, че не се докосвал и до най-голямото лакомство, без да получи команда от своята господарка.

Наследникът на британския престол принц Чарлз е фен на джак ръсел териерите. Заедно със съпругата си Камила кралската двойка се радва на любовта на три кучета от тази забавна порода - Тоска, Рози и Бет, всички осиновени от приют, припомня агенцията. БТА

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес