Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бюти съвети: Как да използвате маслото за лице?

02 юни 2022, 20:30 часа

През есента и зимата кожата е изложена на негативното влияние на сух вятър и ниски температури. Именно в тези сезони е подходящо да използвате масло за лице. Многофункционалното приложение на маслото за лице се крие във факта, че може да се прилага като самостоятелен продукт или комбиниран заедно с крем или маска. 

Какво е масло за лице?

Може би си мислите, че трябва да ограничите използването, защото текстура му е по-плътна? Този козметичен продукт не запушва порите, но трябва да се съобразите с вашия тип кожа. Избягвайте минералните козметични масла, защото са силно комедогенни и крият риск от пренасищане на кожата с влага. Тяхното нанасяне създава доста плътен слой върху кожата, който, от една страна, задържа влагата, а от друга страна не позволява на кожата да „диша“. Изберете натурални масла, съобразени с нуждата на вашата кожа.

Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си

Как да използвате масло за лице?

За лицето са подходящи масло от жожоба, маслини, бадеми, пшеничен зародиш, масло от шипка, авокадо, гроздови семки, кокосово масло и др. За премахване на грима се препоръчва маслото от жожоба.

Всяко масло трябва да се нанася върху чиста и влажна кожа. Това ще осигури равномерно разпределение на продукта, както и ще подпомогне задържането на влага в кожата.

Ако искате да комбинирате маслото с вашите продукти за грижа за кожата, използвайте крем на водна основа. За самостоятелно използване първо затоплете 2-3 капки от маслото в дланите и тогава нанесете върху лицето.

Масажът с масло за лице е един от най-приятните и ефективни разкрасителни ритуали за зимния период. Можете да използвате заедно с ролер, който ще ви помогне да направите лимфен дренажен масаж и ще осигури дълбоко проникване на хранителните вещества в кожата. Ако прекалите малко с количеството, вземете суха кърпа или салфетка, сложете я на лицето си, за да попие излишното омазняване.

10 златни правила за грижа за кожата на лицето

Маслото за лице може да се използва и като маска. Поставете лицето за няколко минути на водна баня, нанесете няколко капки от маслото и поставете влажна и топла кърпа за 10 минути. След това почистете кожата.

Причиняват ли маслата акне?

Ако си мислите, че козметичното масло може да причини акне, грешите. Акнето може да се предизвика от прекомерно отделяне на себум, но не и от масло за лице. Мазната кожа също се нуждае от овлажняване и използването на изсушаващи козметични продукти може да увеличи дейността на мастните жлези. Ако имате проблемна кожа и често страдате от възпаления, използвайте масло от чаено дърво, което има антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес