Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

23 април 2023, 14:00 часа

Булките са толкова щателни във всеки детайл за сватбата, че дори избират специален аромат на парфюм. И това не е изненадващо, защото всяко момиче иска да фиксира този важен момент от живота си в спомените си. Основното е, че избраните парфюми не са натрапчиви и не са трайни.

Как да изберем аромат за сватбата?

Няколко месеца преди празника бъдещите младоженци започват да се подготвят за предстоящото събитие. Те обмислят всичко до най-малкия детайл, така че това важно събитие в живота им да бъде запомнено завинаги. Момичетата с особено внимание и внимание избират парфюми за предстоящото събитие.

Основните изисквания към парфюмите са женственост, романтика, лекота на миризмата, приятен и постоянен аромат, който оставя след себе си нежен шлейф. Сред голямото разнообразие от парфюми, изборът на тези не е толкова лесен, колкото ни се иска. Също така е важно да се вземе предвид сезонността на парфюмите, за да не загубят своя чар.

Какво се прави, ако хванете букета на сватба?

Според Ема Саут, парфюмен експерт за Джо Малоун, булките не трябва да се страхуват да комбинират различни аромати. Да, това е смел подход, но въпреки това ще удължи издръжливостта на нежния шлейф, който всички гости ще свързват с булката.

Експертът също така препоръчва да не се поддавате на примамливи промоционални предложения, в които има фрази, че тези парфюми са създадени специално за сватба и т.н. Просто се доверете на носа си и изберете аромата, който ви подхожда лично. Парфюмеристът Емануел Меглин съветва да не се страхувате да експериментирате, защото това е единственият начин да намерите идеалния си аромат.

Сватбени поверия: Традиции, които всяка булка трябва да знае

Как парфюмът ви да издържи до края на празника?

Експертите казват, че е най-добре да не избирате конкретни парфюми в деня на сватбата си, а да комбинирате няколко аромата наведнъж. Например, според Емануел Меглин, някои парфюми могат да се нанасят по обичайния начин, а други могат да се напръскат върху воала и подгъва на роклята. Но най-важното е да не прекалявате и да внимавате, така че парфюмът да не остави след себе си мазни петна. Прилагайки различни аромати, можете да сте сигурни, че тънкият и деликатен шлейф ще издържи.

Парфюмеристът предложи и изпитан метод, който ще ви помогне да запазите аромата до края на празничното събитие. Можете да го допълните с парфюмиран крем за тяло. Воал за коса, който може да бъде парфюмиран, също ще помогне за задържане на аромата.

За да постигнете желания ефект, трябва да използвате подобен състав от аромати. В противен случай ароматът ще бъде натрапчив и неуместен.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес