Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британски таблоид платил огромна сума на принц Уилям в тайно споразумение

25 април 2023, 16:50 часа

Собствениците на британския таблоид The Sun са платили на принц Уилям "много голяма сума" за уреждане на искове относно хакване на телефони на кралското семейство. Това се разбра от съдебни документи на адвокатите на брат му принц Хари.

Документите бяха показани по време на заседание на Върховния съд, в което Хари съди News Group Newspapers (NGN) за предполагаемо незаконно събиране на информация. В тях се казва, че Бъкингамският дворец и NGN са имали "тайно споразумение", за да отложат съдебните искове от членове на кралското семейство.

NGN отрича да е имало каквото и да е споразумение, пише BBC.

Делото е едно от трите големи обвинения в незаконно събиране на информация, които херцогът на Съсекс е отправил срещу таблоидните вестници - другите случаи засягат групите Daily Mirror и Daily Mail.

Той твърди, че доказателствата, разкрити по време на наказателните процеси, свързани с хакването на телефони във вече закритото издание News of the World, доказват, че е бил обект на посегателства от страна на изданието The Sun. Принц Хари обвинява журналистите и работещите за изданието частни детективи, че са получавали лична и поверителна информация от времето, когато е бил на 11 или 12 години, включително подробности за личния му живот.

Според документите обаче собствениците на вестника са сключили частно споразумение с представители на Бъкингамския дворец, за да отложат съдебните искове от страна на членовете на кралското семейство.

Това предполагаемо споразумение, което не е било оповестено в съда, е забавило принц Хари да заведе собствено дело, твърдят адвокатите му.

ОЩЕ: Принц Уилям прие резервация по телефона и помогна в кухнята на индийски ресторант (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес