Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британски полицаи-младоженци блокирани в Банско

18 март 2020, 22:49 часа

Британската двойка е заседнала с 12 от гостите си, след като сватбата им в българския ски курорт Банско е отменена и градът е поставен под карантина, пише британският Dailymail. Те се опасяват, че може да мине месец, преди да могат да летят до вкъщи. 36-годишната Фей Норт и 49-годишният Стив Гил дойдоха в България миналата седмица. Двойката се е срещнала преди 11 години на работа в полицията в Южен Йоркшир и трябваше да се ожени у нас.

Но заради коронавируса хотелът в Банско отмени сватбата им.

Сватбата е била с дата 15 март и те са дошли заедно с 60 гости от Великобритания до ски курорта Банско.

Бъдещите съпрузи твърдят пред вестника, че сега са на загуба със 7 000 паунда. Предизвестени били само 4 часа преди курортното градче да бъде затворено.

Някои от техните гости са успели да излетят извън страната на 17 март. Фей, Стив и 12 други гости, включително две деца, са с резервирани полети за 19 март.

„Хотелът изобщо няма да ни върне пари. Спестявахме години наред за сватбата и не можем да си позволим да имаме още една сватба у дома.Това е най-лошото преживяване някога. Бях толкова развълнувана за сватбата си през всичките тези месеци, както и всяка булка. Всички мои гости също го очакваха с нетърпение, никой от нас не е предполагал, че това ще се случи - просто е една катастрофа след друга. Не очаквам, че ще успея да се оженя за известно време. Всеки гост е похарчил около 2000 британски лири, за да бъде тук за седмицата.След тази новина трябваше да се храним в хотела само чрез рум сървис и можехме да ходим само в супермаркети", казва Фей пред изданието.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 март 

 

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес