Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боядисване на яйца с ОРИЗ – ефектът ще ви остави без думи!

04 април 2022, 09:52 часа

Боядисването на яйцата е сред най-любимите занимания и на малки, и на големи. Тази традиция се спазва от векове. Съществуват безобразно много техники за боядисване на празнични яйца. Повечето домакини избират да се доверят на традиционния начин. Ако обаче искате вашите яйца да се превърнат в произведения на изкуството, нашият съвет е да не спирате да четете.

Днес ще споделим с вас как може да боядисате яйцата с ориз и накрая да разполагате с няколко подноса красоти, готови да очароват всеки.

Ето и какво ви е нужно:

• боя за яйца - 1 бр.;

• вода - 6 с.л топла;

• оцет - 6 к.л;

• торбички - 6 бр. за ориза;

• ориз - по 50 г за всяка торбичка.

Начин на приготвяне:

Измийте и сварете яйцата както обикновено. Започнете да разтваряте боичките в отделни купички. Може да ползвате течни или сухи – въпрос на предпочитания.

Боядисани яйца на пара – техника, която превръща яйцата в произведения на изкуството

След това налейте по 1 к.л. оцет във всяка една купичка с боя. Пригответе си и торбичките, които да напълните с по 50 грама ориз.

В торбичките с ориз се добавят по 2 – 3 к.л. от боята и се разклаща, за да може цветовете да се смесят. Поставете яйцата в торбичките, отново разклатете и ги оставете да престоят за няколко минути. Колкото по-наситени искате да бъдат цветовете, толкова по-дълго време държите яйцата в торбичките с ориза.

Ако искате да се получат по-пъстри цветове, преместете яйцето в друга торбичка, за да се смесят багрите.

Получават се истински красиви яйца, за които сме сигурни, че ще ви очароват. Задължително пробвайте тази техника и ви гарантираме, че ще останете безкрайно доволни от резултата накрая!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес