Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боядисани подмишници: Право на избор или просто лудост

19 декември 2014, 13:31 часа

Едва ли някой си е представял, че космите под мишниците могат да се определят като нещо приятно. Ето че настъпва моментът, когато те са напът да се превърнат в част от масовата култура.

Независимо от това дали асоциирате наличието на косми по тялото с фенизима или не, отказът от махането им на привържениците на даденото явление се разглежда като мощно оръжие срещу патриархалния поглед на женската красота.

Жената трябва да си остане жена, затова ако не си бръсне подмишниците, поне да ги боядисва!

Всичко започнало от стилиста Рокси Хънт от Сиатъл. Тя се превръща в звезда в мрежата следа като боядисала окосмяването на подмишниците на своя клиентка в синьо, за да са в тон с цвета на косата ѝ.

Рокси определила действието си като феминизъм в действие.

„Всичко беше замислено като експеримент. Направихме снимки на процеса и те се оказаха толкова интересни, че решихме да ги публикуваме в мрежата. Хората ни разбраха”, казва Рокси.

Реакцията не закъснява и стотици момичета публикуват снимките на своите оцветени подмишници.

Според Рокси това не е просто естетически експеримент, а начин за самоизразяване.

„Наше право е да решаваме какво да правим с окосмяването по тялото ни. Надявам се, че скоро това ще се превърне в нещо съвсем нормално, а космите по женското тяло няма да предизвикват неприятни усещания”, споделя още Рокси Хънт.

Соня Иванова
Соня Иванова Отговорен редактор
Новините днес