Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатна храна в метрото в Токио

21 януари 2019, 10:10 часа

Една от най-натоварените линии на метрото в Токио готви специална изненада за пътниците си. За да ги зарадва, управата на метрото решила да им предоставя безплатна храна, за да облекчи натоварването по време на пиковите часове.

Над 7 млн. души използват всекидневно токийското метро, като някои линии страдат от сериозно струпване на хора в пиковите часове. Най-лошо е положението на линия Тозай, която се опитва да насърчи пътниците си да хванат по-ранните влакове преди най-натоварените часове сутрин.

Ако 2 000 човека успеят да вземат по-ранните влакове за две седмици то от токийското метро ще започнат да предлагат на всеки един ранен пътник безплатна темпура. Ако 2 500 човека успеят да хващат по-ранното метро за същия период от време, то те ще получат безплатна купа със соба. А ако повече от 3 000 човека успеят да се справят с това предизвикателство, ще получат и соба и темпура, абсолютно безплатно.

Това предложение дойде, след като от Токийския метрополитен предложиха инициатива за насърчаването на пътуването извън пиковите часове, информира БГНЕС.

Близо 1 000 бизнеса са се включили в инициативата, като са позволили на служителите си да идват и да си тръгват от работа, или да работят от вкъщи.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес