Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Английската сол забързва метаболизма и стимулира свалянето на килограмите

10 декември 2021, 14:00 часа

От време на време тялото ни има нужда от пречистване от натрупаните токсини. За целта има различни средства, едно от които е английската сол. Тя пречиства всички вредни вещества от тялото, оказвайки положително влияние върху него. Организмът има нужда от полезни витамини, минерали и хранителни вещества, за да функционира правилно. Английската сол осигурява много от тях, забързва метаболитните процеси и стимулира свалянето на килограми.

Английската сол се добива от естествени източници. Тя съдържа пречистена вода, кислород, сяра и магнезий. Не вреди на лигавицата на червата и кожата, защото има неутрални нива на pH. Сред полезните действия на английската сол попадат: подобряване на храносмилането, по-добър тонус на кръвоносната система, регулиране на кръвното, пречистване на организма, слабително действие, премахване на излишните задържани течности, облекчаване на мускулни болки и спазми след тренировки, облекчаване симптомите при отравяне с храна или лекарства.

С английска сол може да се направи домашен лосион за тяло, маска за лице, ексфолиант. Действа благоприятно върху кожата, премахвайки несъвършенствата и вредните токсини.

Този продукт отстранява токсичните вещества благодарение на съдържанието си на сяра и магнезий. Магнезият действа релаксиращо на нервната система, борейки излишния стрес, подобрява концентрацията и съня. Насърчава синтеза на хормона на щастието. Сярата неутрализира тежките метали и премахва токсините.

Може да добавите английска сол при къпане, което ще помогне да полезните вещества да проникнат в кожата чрез порите. Така ще се облекчат мускулни болки, ще се намали целулитът и ще се подобри кръвният поток в тялото. Може да си направите детоксикираща вана по следния начин.

Напълнете ваната с топла и поносима за тялото вода, най-добре 38 градуса. Сипете 200-500 г английска сол, според водата. Добавете малко сода за хляб по желание за премахване на хлора. Стойте във ваната поне половин час, за да задействате процеса на пречистване на организма и тялото.

Тази процедура обикновено се прави като курс от 10 поредни. Може да повторите 3-4 пъти в годината, за да засилите имунитета. Може да правите подобна вана, когато усетите, че стресът ви идва в повече. За отпускане и почивка правете два пъти на седмица.

Когато приключите с ваната, внимателно попийте водата с мека хавлия. Може да не добавяте лосиони за тяло, защото процесът на пречистване продължава и след като си вземете вана. Ако изпитвате усещане на сухота, то ще изчезне само. Изпийте чаша вода след ваната. Може да ви се приспи, да почувствате умора, предразполагаща ви към сън. Затова е хубаво да правите процедурата преди лягане.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес