Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Актуални техники за боядисване на косата

26 август 2021, 23:20 часа

Времето, в което беше модерно косата да е в един равен цвят и фризьорите се опитваха да го постигнат, отдавна отмина. Появата на нови техники за боядисване, съчетаването на кичури, нюанси, оттенъци, правят всяка прическа единствена и дават възможност на дамите, влюбени в модата, да се насладят на уникална визия, несравнима с тази на другите. Колористите споделят, че цветът и техниката се избират според клиента – вкусовете и предпочитанията му, подтона на кожата, състоянието и цвета на косата, модата и какво би стояло най-добре на конкретния клиент. Разнообразието е огромно и всеки може да намери подходящия цвят и техника за косата си.

Кои техники за боядисване ще са модерни и тази есен?

Брандиране

Техниката е подходяща за дами с кестеняви коси. Колористът избира няколко нюанса на кафявото, с които оцветява косата. Видът е естествен, а преливането от тон в тон леко, нежно, плавно и без  резки граници. Това създава усещане за целуната от слънцето коса, а не за боядисана. Добре стои и на дами с тъмни коси.

Балаяж

Техниката е позната и настойчиво остава на гребена на модната вълна. Тя прави косата да изглежда като целуната от слънцето и да наподобява все едно току-що сте се завърнала от почивка край морето. Ефектът е хаотичен, естествен и впечатляващ, създаващ жизненост и придаващ обем на косата. Стои великолепно независимо от цвета ѝ.

Шатуш

Техниката и видът наподобяват познатото омбре, но много по-плавно се върви от тъмни корени към светли краища. Преливат се цветовете и преминават от нюанс в нюанс. Това придава естествен вид на косата и прави техниката подходяща и за прави коси, докато омбрето стои добре най-вече на дами, надарени от природата с естествени големи къдрици и вълни по дължините си.

Стробиране

Техниката е това за косата ви, което е хайлайтерът за лицето ви. Индивидуално се извършва за всяка дама, тъй като целта е подчертаване на скули, прикриване на несъвършенства върху  лицето, изтъняване на бузките и др., което означава, че всеки колорист съобразява боядисването с индивидуалните особености на клиентите. При тази техника цветът се нанася върху отделни нишки, за да бъде постигнат естествен ефект и ненадминат баланс между сенките и светлините.

Калифорнийски акценти

Този тип боядисване представлява оформянето на кичури в косата, различни по нюанси и дебелина, така, че да се получи естествен вид. Кичурите при тази техника се правят далеч от корена. Това придава не само естествено излъчване, но позволява и по-рядко посещение при фризьора за разлика от оцветяването, започнато от корена, при което с всяко израстване на корените се налага ново посещение при специалиста.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес