Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате пухкав домашен любимец, ще се преродите с тези трикове за почистване

02 ноември 2022, 16:35 часа

Независимо дали имате котка или куче, космите и белите които оставят след себе си, винаги ни намират два пъти повече работа от обикновено и понякога могат да ни извадят от равновесие, поддържайки дома чист.

Но с тези лесни съвети за почистване на дома, имайки любимец, ще променят живота ви изцяло.

Пор, канарче и още 4 лесни за отглеждане домашни любимци

1. Направете дълбоко почистване

Преди всичко поддържайте постоянно дома чист - често и по малко почиствайте във всеки един момент, особено когато видите някаква неразбория. Прибирайте играчките им, почиствайте косъмчетата след тях - всяко малко действие прави дълбокото почистване по-късно много по-лесно.

2. Покрийте мебелите

Най-добрият начин да запазите меката мебел, е като ги покриете с много одеала и възглавници, които ще са много по-лесни за почистване и смяна, от колкото самия диван. Това също ще го направи и уютно място за почивка... За всички ви.

3. Оставете калните отпечатъци от лапи да изсъхнат

Доста е дразнещо да видите калните лапи по пода, особено ако са върху нов килим. Но не бързайте да търкате ядосано! По-добре оставете петната да изсъхнат хубаво. Втвърдена калта се почиства много по-лесно, от колкото мокра.

4. Заложете на трайни материали

Кожата например, е една от най-издръжливите материи, когато имате домашен любимец и е една от най-лесните за почистване. Ако не харесвате кожа обаче, обърнете съм микрофибър, кадифе, платно - практични и адски подходящи за любимците ни. Можете да ги чистите веднъж месечно и ще се запазят дълго време.

5. Поръсете сода за хляб, за да премахнете миризмата

Ако някъде из дома се е впила лоша миризма от любимеца, наръсете мястото със сода за хляб. Независимо дали е куче, или котка, содата ще неутрализира киселинните миризми без проблем. Оставете да престои и махнете с прахосмукачка.

6 ценни съвета за всеки, който има домашен любимец

6. Използвайте антибактериални продукти върху подове

Дървените подове най-добре могат да бъдат поддържани с антибактериални продукти. Премахват косми, миризми и петна. И разбира се мръсните бактерии. Така ще поддържате пода свеж, особено ако ползвате уред с пар или моп. Не забравяйте само да използвате препарат, безопасен за домашния ви любимец.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес