Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Айфеловата кула била твърде „грозна“ според тази държава и там я отказали като подарък

28 февруари 2022, 12:30 часа

Испанският град смятал, че дизайнът е твърде грозен, така че вместо това Гюстав Айфел го представя в Париж като временна забележителност по време на международното изложение през 1889 г. Френските критици обаче също не го харесали много.

Само 2% от хората могат да решат ребуса на Айнщайн

Създаването на Айфеловата кула отнело точно 2 години, 2 месеца и 5 дни

Във Франция има много зашеметяващи места. Изработката на Айфеловата кула, една от най-разпознаваемите структури в света, отнело много време. Всъщност повече от две години!

PEZ бонбоните са изобретени, за да помогнат на пушачите да се откажат

Австрийският създател на PEZ наименува бонбоните на немската дума за мента (Pffefferminz). Кутийката била като дозатор, за да може лесно пушачите да се възползват от ментовия вкус и да забравят за нуждата си от цигара.

Най-краткият полет в света се е случил в Шотландия

Да, това е вярно! Шотландската регионална авиокомпания Loganair изпълнява най-краткия полет в света между островите Westray и Papa Westray, разстояние от 2,7 мили, което е насрочено за 90 секунди.

Най-големият национален парк в света се намира в Гренландия

Има много странни факти, които хората не знаят. Национален парк Североизточна Гренландия също е удобно разположен на най-големия остров в света. Този отдалечен национален парк е огромен на 375 000 квадратни мили.

Има 5 държави в света, които нямат летища

Ако сте пътник на самолет, трудно е да си представите, че нямате летище наблизо за следващото си семейно събиране или работно събитие. Въпреки това Ватикана, Сан Марино, Монако, Лихтенщайн и Андора някак си го правят!

Нарушавате ли закона, без да знаете?

Резените краставици могат да се борят с лошия дъх

Ето един странен факт, който може да знаете: краставиците могат да се борят с лошия дъх! Ако нямате мента под ръка, използвайте резен краставица!

Източник: Reader’s Digest

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес