Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 продукта за грижа за кожата, които всъщност са безполезни

12 август 2024, 15:11 часа

Какви продукти са ни необходими, за да се грижим добре за кожата си?

·       Продукт за премахване на грим, като мицеларна вода.

·       След това трябва да използваме почистващ гел или пяна.

·       Тоник. Неутрализира ефектите от лошата чешмяна вода и възстановява pH. Тоникът може да бъде овлажняващ, ексфолиращ, озаряващ, подхранващ, себуморегулиращ, противовъзпалителен и др

·       След това нанасяме серум. Серумът  е продукт с висока концентрация на активни съставки, но в същото време има много лека текстура.

·       След попиване на серума нанесете крема. Основните задачи на крема са овлажняване, подхранване, защита и възстановяване.

Популярна козметика, която не бива да липсва от колекцията ви това лято

8 продукта за грижа за кожата, които не са ви нужни

1. Емулсии за лице

Това са вещества, състоящи се от две фази - вода и масло. Това е нещо средно между крем, серум и лосион. Той е по-лек от крем, но по-плътен като консистенция от серум. Тези корейски продукти за грижа за кожата също са предназначени да поддържат водния баланс на кожата.

2. Крем за лице с ботокс ефект

Ако едно момиче поне веднъж е ходило на козметик за инжектиране на ботулинов токсин, тя знае, че нито един крем или серум няма да й даде такъв ефект, тъй като козметиката може да проникне само в епидермиса и дермата, така че физически не може да достигне до мускулите и да ги „изглади“.

3. Слънцезащитен крем SPF 100

Помислете и сравнете: крем със защита SPF 50 блокира 98 процента от вредните ултравиолетови лъчи. Крем с маркировка SPF 100 - 99 процента. Всъщност разликата е само един процент. Безсмислено е даването на повече пари за по-висок фактор.

4. Дамска пяна за бръснене

Ако все пак използвате самобръсначка, за да премахнете нежеланото окосмяване по тялото, знайте, че мъжката и дамската пяна за бръснене са еднакви по състав, като се различават само по парфюмираните аромати.

Тази козметика не трябва да се използва през лятото

5. Лепенки за черни точки

Тези продукти осигуряват само повърхностен почистващ ефект и могат да увредят защитния слой на кожата. Вместо това изберете добър почистващ препарат, който наистина ще ви помогне нежно, но старателно да премахне замърсяванията.

6. Ексфолианти за лице с груби, абразивни частици

Това са продукти, които по-скоро вредят. Големите, груби частици, вместо да почистват, могат да наранят кожата и да й навредят. Може да се замени с продукт с лека киселина- AHA, BHA.

7. Матиращи кърпички за лице

Това са обикновени тънки парчета хартия, които абсорбират излишната мазнина. Мога лесно да се справя със същата задача с обикновени хартиени салфетки или кърпи, но ефектът върху тях няма да бъде толкова забележим, колкото за разлика от матиращите салфетки. Единственото предимство, което може да се намери, е удобният им дизайн, тъй като производителите често ги правят компресирани или в малки опаковки, удобни за носене в чанта.

8. Пачове за очи

Тази козметика може само леко да овлажни зоната под очите, но няма да даде ефект на подмладяване и няма да ви освободи от досадните бръчки.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес