Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 изпробвани метода, с които животът ви ще стане лесен и хубав

16 февруари 2022, 23:40 часа

В живота обикновено има ситуации и проблеми, с които трудно се справяме, но няма как да избегнем. Съществуват обаче някои трикове, които ще ни улеснят при преминаването през трудни периоди и ще внесат хармония в отношенията с околните.

Ако искате да имате помощта на някого утре, то помолете го за нещо малко днес.

За да получите добри отношения с хора, които не ви харесват или, които едва познавате, помолете ги за нещо елементарно. Ако те го направят за вас днес, то е много вероятно утре да пожелаят да ви помогнат за нещо по-голямо. Когато спечелите доверието на някои веднъж, след това е много по-лесно да получите подкрепата, която ви е необходима за в бъдеще.

Разберете дали някой ви харесва с помощта на само една дума

Когато се чудите дали даден човек ви харесва или не подберете си една дума, която той често използва. Винаги, когато го чувате да я изрича в разговор с вас, просто се усмихвайте. Ако този човек има симпатии към вас ще започне все по - често да използва тази дума, за да ви кара да се усмихвате.

Дъвчете дъвка при стресови ситуации

Научно доказано е, че дъвченето на дъвка намалява нивата на стрес. Така, че при силно напрегнати ситуации, когато сте подложени на повече стрес - дъвчете дъвка. Тя ще ви помогне и да избегнете вредните навици като гризане на нокти или неконтролируемо ядене.

Поверете тайна на някого

За да спечелите доверието на някого или да проверите дали можете да му имате доверие споделете му тайна. Не е необходимо тя да е от изключителна важност за вас, особено ако не сте сигурни в човека от среща. Факта, че казвате нещо само на него ще му покаже, че вие му имате доверие и ще го спечелите на своя страна.

Дайте право на избор, за да получите желаното

Когато силно желаете нещо, но не искате да карате насила някой да ви го даде, то дайте му право да избере кога да ви свърши услугата. Не го питайте дали ще ви я свърши, ако питайте кога ще го направи. Така ще му дадете повод да си мисли, че той контролира ситуацията.

Допуснете грешка напълно съзнателно

Принципно всички внимаваме да не сгрешим, за да не ставаме за смях в очите на другите. Една малка грешка допусната “неволно” обаче ще ни помогне да изглеждаме не толкова идеални в очите на останалите. Все пак никой не харесва перфектни хора, нали така?
По този начин ще покажете на околните и, че не е толкова страшно да се греши и те ще се чувстват по - свободни в присъствието ви.

Започнете да ласкаете околните

Със сигурност първоначално ще ви е доста трудно и ще ви звучи нелепо може би, но като свикнете ще забележите как околните ще ви харесват доста повече отпреди.

Спрете да обръщате внимание на себе си

Повечето от нас са свикнали да си обръщат прекалено голямо внимание на това как изглеждат. Ако и вие сте от тези хора изместете фокуса малко встрани, защото външния вид не е най - важното в живота.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес