Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 тайни ще ви помогнат да държите наднорменото тегло под контрол

14 май 2024, 16:34 часа

Много хора грешат, когато вярват, че е достатъчно да положат усилия да отслабнат веднъж и след това просто да се наслаждават на резултатите.

По време на правилно проектирана програма за отслабване ще трябва да развиете редица навици, към които трябва да се придържате до края на живота си.

Какви са те?

Не можете да отидете никъде без дневник за храна

Всеки ден трябва да записвате всичко, което ядете - името на ястието, списък на съставките, тегло, приблизително съдържание на калории, химически състав.Това ще ви помогне да се храните по-внимателно.

Какви килограми трябва да сте според възрастта?

Растителен протеин

Дори и да не можете да си представите живота си без месо и животински продукти, трябва да обърнете повече внимание на растителните протеини. С това най-добре се справят бобът, нахутът, тофуто и киноата, твърдят специалистите.

Гледайте здравето си

Понякога напълняването всъщност се дължи на здравословни проблеми, напомнят специалистите. Най-често говорим за хормонален дисбаланс. Затова проверявайте редовно здравето си.

Вода и чай

Тези две категории трябва да станат вашите любими напитки. Чаят може да бъде всичко: основната задача е да го пиете без захар и десерти.

Как да качим килограми по бърз и здравословен начин

1,5 часа спорт

Да, тази цифра може да изглежда твърде впечатляваща, но не всичко е толкова страшно. Например, всеки ден можете да отделите един час за активна разходка, а също така да отделите 15 минути за сутрешни упражнения и вечерна йога.

Отделете достатъчно време за сън

Някои може да си помислят, че тези неща не са свързани по никакъв начин. Достатъчният сън обаче може да подобри вашето здраве, хормонален баланс и да ви помогне да се справите с преяждането.

Продукти, които трябва да бъдат премахнати веднъж завинаги

На първо място забравяме за бързото хранене – както магазинното, така и домашното. Стараем се да ядем по-малко пържени, солени и брашнени храни. Ограничаваме хляба и десертите.

От сладкишите трябва да оставите само черен шоколад в разумно количество. Стараем се напълно да избягваме всякакви полуфабрикати, особено месо.

Изключваме също алкохолните напитки и бързите въглехидрати.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес