Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 причини да сте добри с хората около вас

21 декември 2022, 19:22 часа

Една от най-важните човешки потребности е връзката. Хората искат да се чувстват ценени и уважавани, поради което има много ползи от това да бъдете приятелски настроени към хората, които срещате. 

7 причини да сте добри с хората

1. ОКАЗВАНЕ НА ВЛИЯНИЕ

Едно от най-важните предимства на това да бъдете приятелски настроени е, че можете да окажете влияние върху живота на някого. Всеки преминава през възходи и падения през деня. Някой, когото сте срещнали, може току-що да е имал най-лошия ден в живота си и просто да решите да му подадете ръка или да му се усмихнете, можете собственоръчно да повлияете на деня му по страхотен начин.

Приятели, от които нямате нужда

2. ПОЛУЧАВАТЕ НЕОЧАКВАНИ ПОЛЗИ

Най-често, ако покажете на някого доброта и дружелюбност, можете да получите неочаквани ползи. Съвсем не казваме, че трябва да сте мили с хората само, за да можете да получите нещо обратно, но ако изразявате доброта от сърце и не очаквате нещо обратно, човекът, на когото току-що сте помогнали, ще усети енергията ви и може да ви изненада приятно с подарък или върната услуга. Просто никога не се знае.

3. СЪЗДАВАТЕ НОВИ ПРИЯТЕЛИ

Приятелският подход към хората, които срещате, ще ви отвори вратата към нови контакти. Никога не се знае, дали човекът на спирката е сродната ви душа. Бъдете отворени към приключения и нови запознанства.

Когато приятелството е проблем

4. СЪЗДАЙТЕ ДОМИНО ЕФЕКТ

Усмивката е заразна. Когато някой се усмихва или просто излъчва приятна енергия, хората искат да са с тях, да ги опознаят и да се чувстват по-вдъхновени да предадат тази положителна енергия на някой друг. Това е вълшебна рецепта за домино ефекта: Направете нещо хубаво за един човек, помогнете му да види светлината и шанса този човек да направи нещо хубаво на някой друг става значително по-голям.

5. ОСТАВЕТЕ ПЪРВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ

Дори да имате много лош ден или да преживявате някакви лични неща, винаги имайте предвид, че не знаете през какво преминават другите хора. Поради това е важно да оставите страхотно първо впечатление и да отпечатате положителна следа от себе си в съзнанието на другия човек.

5 знака, които издават, че вашите приятели ви използват

6. ОСТАВЕТЕ ВРАТАТА ОТВОРЕНА

Ако бъдете приятелски настроени към хората, които срещате, ще оставите и отворена врата за бъдещи взаимоотношения. Никога не се знае с кого ще бъдете дългосрочни приятели или дори краткосрочни приятели, но какъвто и вид връзка да имате потенциално с някого, винаги е чудесно да оставите отворена комуникация. Може би след няколко седмици, месеци или години двамата ще бъдете в един и същи бранш или ще работите в една и съща компания.

7. УСТАНОВЕТЕ ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ

Ако всички ние се разхождахме сърдити, вероятно всички щяхме да сме много самотни и разстроени през цялото време. В човешката ни природа е заложено желанието да се чувстваме свързани помежду си и да бъдем обичани и приемани. Като бъдете приятелски настроени към другите, ще поставите началото на взаимно уважение.

В края на краищата приятелският подход към другите ще ви помогне да се почувствате по-добре и вие самите! 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес