Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща, които трябва да вземете със себе си в самолета

06 август 2024, 16:00 часа

Когато се подготвяте за полет, е важно да се опаковате разумно, за да си осигурите безпроблемно и приятно пътуване. Макар че може да се изкушите да се презапасите, съсредоточаването върху основните неща може да е от голямо значение.

Ето седем неща, които задължително трябва да вземете със себе си в самолета:

Възглавница за пътуване: При дълги полети възглавницата за пътуване може да промени ситуацията. Тя осигурява така необходимата опора за врата и ви помага да заспите в тясното пространство. Потърсете такава, която е компактна и лесно се регулира, за да пасне удобно около врата ви. Някои от тях дори са с вградена мемори пяна за допълнителен комфорт.

Какво никога не се слага в багажа преди полет?

Слушалки с шумопотискане: Слушалките с шумопотискащо устройство са идеални, за да блокират звуците от двигателя и разговорите на пътниците. Те също така подобряват усещането ви за слушане, независимо дали се наслаждавате на музика, гледате филми или слушате подкасти. Изберете чифт, който е удобен за продължително носене и предлага добър живот на батерията.

Закуски и бутилка с вода: Храната и напитките в самолета могат да бъдат ограничени или да не са по вкуса ви. Носенето на собствени закуски - ядки, сушени плодове или протеинови блокчета - ви гарантира, че ще имате какво да хапнете, ако огладнеете. Бутилката с вода за многократно пълнене също е разумен избор; можете да я напълните, след като преминете през проверката за сигурност, за да останете хидратирани по време на пътуването.

Удобно облекло: обличането на пластове е от ключово значение, когато летите. В самолетите може да е хладно, затова е важно да имате удобен пуловер или яке. Изберете удобни, дишащи дрехи, които ще ви помогнат да се отпуснете по време на полета. Компресионните чорапи също могат да подобрят кръвообращението и да намалят подуването при по-дълги полети.

Тоалетни принадлежности в пътнически размер: Дългите полети могат да ви накарат да не се чувствате свежи. Опаковането на малък комплект тоалетни принадлежности с основни неща като дезинфектант за ръце, кърпички за лице и овлажняващ крем може да ви помогне да се чувствате комфортно. Не забравяйте да включите и малка четка и паста за зъби, за да се освежите бързо преди кацане.

Как лесно и умно да опаковаме ръчния багаж?

Устройства за развлечение: Не допускайте скука, като вземете със себе си устройства за забавление. Това може да е таблет или електронен четец с любимите ви книги, филми или игри. Не забравяйте да заредите съдържанието си преди пътуването, тъй като Wi-Fi връзката по време на полет може да не е винаги надеждна. Освен това не забравяйте да вземете със себе си кабели за зареждане и преносимо зарядно устройство, за да поддържате устройствата си заредени по време на полета.

Важни документи и лекарства: Винаги дръжте паспорта си, бордната си карта и всички необходими документи за пътуване на леснодостъпно място. Малък пътнически портфейл може да ви помогне да организирате ефективно тези елементи. Ако редовно приемате някакви лекарства, дръжте ги в ръчния си багаж и се уверете, че са лесно достъпни. Добра идея е също така да разполагате с основна аптечка за първа помощ с елементи като болкоуспокояващи и таблетки за морска болест.

Като опаковате тези седем основни неща, можете да увеличите комфорта си, да предотвратите скуката и да се уверите, че сте добре подготвени за пътуването си. Безопасни пътувания!

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес